igas 3Săptămâna aceasta Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a informat că s-au achiziţionat 600 de microbuze pentru transportul elevilor şi că, până în septembrie, se vor mai cumpăra 400. Premierul a declarat că acestea vor fi distribuite în funcţie de solicitările primarilor.

Ştiind de necesităţile primarilor din judeţul pe care îl reprezint şi de solicitările depuse de aceştia la Inspectoratul Şcolar Judeţean am adresat o interpelare ministrului Liviu Dragnea în care i-am solicitat să spună care sunt criteriile pe baza cărora se vor face livrările de microbuze şi câte bucăţi vor fi transmise unităţilor de învăţământ din judeţul Arad împreună cu denumirea acestor unităţi.

Din păcate semnalele mele din teritoriu sunt că aceste microbuze vor fi direcţionate înspre localităţi conduse de primari PSD, ceea ce ar fi nedrept faţă de cei care au un primar cu altă apartenenţă politică. Consider că oamenii nu trebuie să fie împărţiţi în două, indiferent de primarul pe care îl au. Nu sunt de acord cu abordarea guvernării “pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”, de aceea cer guvernanţilor să fie corecţi cu arădenii.

 

Recomandările redacției