Picture 015 Picture 017Am purtat recent o scurtă discuție cu primarul comunei Hălmagiu, Adrian Țoca, vizavi de investițiile acestui an și unele planuri de viitor. Deși banii au fost puțini, administrația a reușit unele achiziții și investiții așteptate de localnici.
– Acum, că mai sunt câteva săptămâni până la finalul lui, cum încheiați anul 2014, domnule primar?
– Când nu ai bani eşti legat de mâini şi de picioare. Acest an a fost unul destul de… subţire la buget dar am făcut tot ce-am putut, m-am întins cât mi-a permis bugetul; dar eu zic că totuşi nu i-am dezamăgit pe locuitorii acestei comune. Am însă şi o satisfacţie mare deoarece am reuşit să obţin acest buldoexcavator care este o mare valoare pentru primăria noastră, ştiţi cum arăta sediul primăriei în urmă cu câţiva ani şi iată cum arată acum. Am început şi modernizarea drumului Hălmagiu – Tisa care se va asfalta şi aceasta este o mare realizare, ne ocupăm şi de modernizarea pieţei din Hălmagiu, am început lucrările la drumul Hălmagiu – Poenari, drum care a fost destul de păcătos, adică cu multe gropi.
– Domnule primar, cum vedeţi anul 2015?
– Eu îl văd un an destul de greu, cu actualul guvern, un an fără spe­ranţe, mă refer la buget, în ceea ce priveşte munca mea ca primar nu voi sta cu mâinile încrucişate să aştept să cadă din cer. Mă zbat în stânga şi-n dreapta şi tot fac ceva şi voi mai avea proiecte pentru anul 2015.
– O ultimă întrebare pentru dumneavoastră; cum aţi văzut răsturnarea de scor aşa de mare la alegerile prezidenţiale la care drept să vă spun nimeni nu se aştepta?
– Da, aşa este, se miră toată lumea dar nici nu mai puteai trăi în minciună, aşa ceva nu s-a mai întâmplat dar vor mai urma; niciodată nu te judecă nimeni mai aspru decât poporul.

Recomandările redacției