Voicu Sida 

Luni am fost pe la Moneasa, la primărie. Am ţinut neapărat să trec şi prin Staţiune, dar întotdeauna pe timp de iarnă nu prea sunt turişti. De prin luna februarie încep însă să apară.

Luni, când am fost în documentare la Moneasa, parcă era primăvară. Atâta doar că se mai putea observa zăpada presărată, dar era bine, călduţ. Chiar am şi văzut câteva albine care ieşiseră din stupi, dar care cu siguranţă nu vor mai apuca să se întoarcă la familiile lor…

Să trecem însă la ale noastre: primarul Ioan Nuţu Herbei tocmai că era la birou cu câţiva cetăţeni. După ce şi-a încheiat treaba cu aceştia, primarul a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

Domnule primar, cum aţi încheiat anul 2019?

Să ştiţi că l-am încheiat mai bine ca oricând, adică fără datorii la nimeni şi chiar am reuşit să achit jumătate din investiţia pentru remiza P.S.I. Sper ca această lucrare să se finalizeze până la finele lui iulie 2020, dar nu ştii cum vor asigura cei de la ISU personalul pentru funcţionarea acestui serviciu. Ce am început în 2019 continuăm şi în 2020.

Ce alte lucrări aţi mai executat în 2019?

Am reuşit să amenajez o clădire veche, unde este amplasată şi capela mortuară în Moneasa. Am terminat cu asfaltarea străzilor în cele două localităţi: Moneasa şi Rănuşa. Au mai rămas de executat doar rigolele. De asemenea, am reuşit să schimb ţigla de pe acoperiş la Centrul de Informare şi Farmacie. Totodată am mai schimbat şi acoperişul Casei parohiale din Moneasa.

Dar ce proiecte ai pentru anul 2020?

Am semnat contractul la AFIR Timişoara, în luna septembrie, pentru achiziţionarea unui buldoexcavator prin GAL. Am mai depus un proiect la Ministerul Turismului, denumit „Aventura Parc“. Proiectul este destinat pentru a fi loc de distracţie şi joacă pentru copii şi adulţi. Locul se va întinde pe o suprafaţă de 7 hectare. Un alt proiect este amenajarea bazei sportive, prin construirea unei săli de sport şi un teren sintetic. Mai vorbim şi de extindere şi amenajarea parcului din staţiune, cu tot cu parcările aferente. Sunt convins că ne va ajuta în acest sens şi Consiliul Judeţean Arad.

Apropo, în toamna anului trecut am finalizat o lucrare importantă la o clădire veche din centrul comunei, unde am reuşit să aduc două familii cu copii, asigurându-le şi utilităţile necesare. Una dintre familii avea şase copii, iar cealaltă cinci. Să ştiţi că este important ce am făcut, având în vedere că am mărit numărul de copii la Şcoala din Moneasa, unde efectivul de elevi era extrem de redus.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției