Despre promovarea echipei fanion a Aradului nu s-a pus niciun moment problema în acest sezon competițional. Vidul legislativ cu privire la achitarea salariilor jucătorilor și antrenorilor a fost rezolvat de abia pe la jumătatea întrecerii, iar clubul, în lipsa unui sprijin important din mediul privat, a funcționat cum a putut, pe avarii. Inclusiv campania de achiziții a fost făcută luând în calcul acest aspect, pentru ca achizițiile din iarnă să nu dea nici ele randament maxim odată cu îmbolnăvirea lui Ionuț Popa, antrenorul care le-a și adus la Arad.

Ce va fi din vară încolo urmează să aflăm și după numirea unui nou antrenor principal, care – evident – va umbla din nou la lotul de jucători, însă un lucru rămâne cert. UTA nu se va întoarce prea rapid acasă, în Calea Aurel Vlaicu, noua arena aflându-se în construcție de 4 ani, 8 luni și 4 săptămâni și nu există un termen exact de finalizare. La un moment dat s-a vorbit și de o cofinanțare de 2,5 milioane de euro din partea Companiei Naționale de Investiții, care – însă – a fost oprită, iar Mihai Fifor a explicat și de ce:  „Primăria municipiului Arad s-a poziționat fals în acest subiect. Compania Națională de Investiții, lucru afirmat și de directorul Companiei aici, la Arad, nu avea cum să preia obiectivul stadionului dacă el nu era finalizat până la stadiul necesar preluării sale. Asta însemna că Tehnodomus, care construiește la nesfârșit acest stadion, să-și termine partea, să iasă din șantier, pentru ca apoi obiectivul să fie înscris la cartea funciară și predat cu toate actele în regulă către CNI, în așa fel încât aceasta să-și poată executa partea de lucrări. Asta însemna acoperirea arenei, gradenele și iluminatul (n.r. în urmă cu doi ani se discuta și de cheltuielile cu noul gazon). Din păcate, aceste proceduri nu s-au făcut niciodată și nu știm să vă explicăm de ce. Mi se pare de prost gust ca municipalitatea să arunce în spatele CNI sau a Guvernului ceea ce nu reușește să realizeze. Așadar, municipalitatea a declinat nevoia de sprijin din partea CNI. Dar, stadionul va fi gata într-o bună zi, nu știm când, dar va fi gata. Păcat că echipa UTA, un club de renume în fotbalul românesc ce merită o soartă mai bună, încă așteaptă. Între timp, vedem tot felul de improvizații, condițiile în care se antrenează și joacă echipa nu sunt în regulă, dar – din păcate – nu depinde de Guvernul României ca lucrurile să stea altfel”.

Altfel, Primăria Arad a făcut deja licitații paralele pentru partea ce trebuie cofinanțată de CNI, prima dintre ele vizând gazonul, lucrările aflându-se la stadiul sistemului de drenaj și încălzire.

Recomandările redacției