Glasul Aradului a ajuns, astăzi, la borna 3.000. 3.000 de numere, 3.000 de apariții, 3.000 de dimineți, 3.000 de după-amieze, 3.000 de seri, 3.000 de zile în care a ajuns în casele dumneavoastră, cititorii noștri. Pentru unii poate părea puțin, poate că așa și este, dar pentru noi, echipa de la Glasul Aradului, înseamnă mult. Înseamnă multe ore de muncă, ore petrecute în redacție sau pe teren, pentru a vă oferi informații cât mai exacte, înseamnă mii de ore de alertă continuă și înseamnă rezistență. Rezistența la tentații, rezistența la vicisitudinile profesiei de ziarist, rezistență la stres și mai ales rezistență la nesimțirea multora dintre „subiecții” articolelor noastre. Nu a fost ușor, dar ne-a plăcut și ne place ceea ce facem atâta timp cât avem certitudinea că ziarul nostru ajunge în casele dumneavoastră, iar site-ul aferent, www.glsa.ro, este accesat de din ce în ce mai mulți utilizatori de internet, semn că munca noastră este apreciată.
Acum aproape 11 ani, pe 6 decembrie 2007, vedea lumina tiparului primul număr din Glasul Aradului, ziar care avea să devină cu timpul principala sursă de informații pentru mulți arădeni, fie că este vorba despre arădeni care locuiesc în municipiu, fie în orașele și comunele din județ. Scriam la aniversarea a zece ani de la apariția primului număr că ziarul nostru nu a prea ținut niciodată cont de un principiu care i-a îndobitocit pe mulți, acea corectitudine politică, care îi împiedică pe unii să spună adevărul verde-n față, să spună infractorului că-i infractor, țiganului că-i țigan, mincinosului că-i mincinos, escrocului că-i escroc. Și nu ține cont nici acum de acel principiu idiot. Am demascat și continuăm să demascăm lăcomia și necinstea multor edili și politicieni, am scris și continuăm să scriem despre abuzurile săvârșite de multe instituții, am relatat nemulțumirile oamenilor cauzate de măsuri ale autorităților locale și centrale și continuăm să o facem, am scris despre protestele care au marcat societatea românească în acești zece ani, despre concedieri și tăieri de venituri, despre taxe și impozite prea mari, despre căldura mult prea scumpă, despre prețul mult prea mare al gazului, energiei electrice, al benzinei și motorinei, despre furturile de lemne din pădurile județului, despre străzi abandonate de autorități și despre imobile lăsate în paragină, despre ceea ce se întâmplă, bun sau rău, în comunele și orașele județului și despre modul în care își fac datoria angajații instituțiilor statului, am scris despre cazuri sociale și despre arădeni remarcabili, care au reușit în viață și continuăm să o facem și în continuare. Asta, pentru că ne dorim să fim cât mai aproape de dumneavoastră.
În cei aproape 11 ani de existență, ziarul a trecut prin numeroase schimbări, au venit și au plecat directori, redactori-șefi, redactori, oameni de la difuzare sau de la publicitate,
s-a schimbat formatul, s-a schimbat prima pagină, însă un lucru a rămas constant, faptul că ne-am dorit tot timpul să fim un veritabil Glas al Aradului, Glasul arădenilor, un glas care nu tace când vor unii și alții.
Și dacă tot am vorbit despre schimbări, în paginile de astăzi ale cotidianului nostru veți avea ocazia să vă întâlniți cu o serie de redactori care între timp au apucat pe altă cale, fie că au ales să lucreze la alte publicații, fie că au ieșit din presă. Vă dorim lectură plăcută.

Recomandările redacției