Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat, pentru MEDIAFAX, că extinde controalele la toate maternităţile din ţară din 1 ianuarie 2019, după cazul cadrelor medicale de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, care au fost depistate cu stafilococ auriu.

Extindem practic controlul la toate maternităţile din ţară. Noi am avut anul acesta pe maternităţile publice şi private din Bucureşti şi pentru că au fost probleme, vezi Giuleştiul, extindem în toată ţara după 1 ianuarie. Au fost probleme (la spitalul din Ploieşti -n.r.) în sensul în care au fost nişte sesizări în presă, Direcţia de Sănătătate Publică s-a autosesizat, a testat 98 de persoane, a testat suprafeţe, tegumente, aer, probele de pe suprafeţe de pe tegumente şi din aer au ieşit negative, deci nu sunt probleme, au ieşit 5 persoane purtătoare de MRSA (stafilococ auriu -n.r.) testate fiind 98, în prima fază erau 7, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă mai sunt şi alte unităţi spitaliceşti în situaţii asemănătoare, Sorina Pintea a declarat că a văzut o postare a unor medici de la Braşov, în Făgăraş, unde au fost amendate asistente şi doctoriţe pentru că aveau unghiile cu gel, lucru interzis în unităţile sanitare. Asta nu poate decât să mă bucure pentru că am spus de nenumărate ori despre aceste lucruri şi începem serios să ne preocupăm, a completat ministrul.

Cinci asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti au fost depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu, controlul fiind făcut din ordin de ministru, mai informează Mediafax. Spitalul de Obstretică-Ginecologie Ploieşti se află în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

Recomandările redacției