Întrebarea este, oarecum, superfluă, pentru că, indiferent din ce țară provin, deputații europeni sunt ai familiei politice din care fac parte partidelor lor. Că pot, în anumite limite, să facă lobby pentru țările din care provin, este o altă problemă. Ca să trec abrupt la întrebarea din titlu: ale cui interese le apără europarlamentarii români aleși pe listele UDMR ? Teoretic, în primul rând ale Partidului Popularilor Europeni, din care UDMR face parte, ca și partidul lui Viktor Orban, care se află la guvernare în Ungaria. Practic, cel puțin declarativ, UDMR se aliniază la ofensiva declanșată de Budapesta pentru obținerea de către minoritățile maghiare de oriunde a cât mai multor drepturi. O spune chiar președintele UDMR, Hunor Kelemen, vorbind despre modul în care se raportează la relațiile cu celelalte două partide maghiare din România, în perspectiva alegerilor europarlamentare: „Noi suntem extrem de interesați să continuăm colaborarea cu PCM. Cu celălalt partid, PPMT, noi avem intenții de a colabora, să începem de undeva colaborarea, de aceea propunerea noastră e să vină alături de noi pentru cauza maghiară, să vină pe listele noastre și dacă începem o colaborare pe termen mediu, pe termen lung, această colaborare poate fi adâncită”.

Iată, deci: nu contează țara de unde vin, unde trăiesc, nu contează familia politică din care fac parte, singura misiune a europarlamentari de etnie maghiară este CAUZA MAGHIARĂ ! Departe de mine gândul să-i blamez pentru aceasta, un neam mândru merită toată stima, poate servi drept exemplu pentru oricine, dar, dacă așa stau lucrurile, atunci poate că toți maghiarii din Europa ar trebui să candideze la alegerile europarlamentare pe o singură listă, aceea a minorităților maghiare. Sigur, poate fi interpetat ca discriminare ceea ce spun eu, dar dacă nu reprezinți interesele țării în care trăiești, ce obligație are țara respectivă față de tine ? Mai mult, dacă nu servești interesele familiei politice din care faci parte, dacă îți este absolut indiferent care familie, din pragmatism, te adoptă, de ce ți se permite să faci parte dintr-o familie politică?

UDMR, prin europarlamentarii săi, cu sprijinul celor ai Ungariei, vor susține cu și mai mare cerbicie, în Parlamentul European, autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc, ca prim pas spre autonomia Transilvaniei. Prin urmare, nu servesc interesele României, ci, dimpotrivă, le sabotează. În același timp, deși este membru PPE, nu servește interesele acestei familii, care se dă de ceasul morții să răstoarne guvernul PSD, ci susține acest guvern. UDMR a susținut și va susține mereu guvernul care, având majoritatea parlamentară, oferă mai multe drepturi, de fapt, privilegii, minorității maghiare. Cu alte cuvinte, susține cauza maghiară și nu contează cine și cu ce efecte asupra statului român pune umărul la aceasta. Repet, este un lucru absolut normal, dar, vorba românului: prost nu este cel care cere, ci cel care dă !

 

 

 

 

  • nationalismbolnavmedieval spune:

    Da, este adevarat, asa sta situatia prezentata aici cu cauza lor maghiara falsa. Acesti politicieni unguri traiesc inca in perioada medievala si nu se pot obisnuii cu idea ca nu pot sa stapaneasca peste alte popoare si regiuni care si le-au asumat cu forta si prin barbarism si niciodata nu le-au apartinut lor. Este stiut in toata Europa ca politicieni unguri sunt posedati de o politica extremista si separatista bolnava total inutila si fara logica. Acest extremism unguresc este intalnit pe langa Romania si in Sirbia, Slovacia, Ucraina dar pana si in Austria ultranationalisti unguri cer o parte din Burgenland. Deci se poate observa ca ungurii sunt bolnavi de un nationalism si extremism nebun. Aceasta numesc ei „cauza maghiara”!!, dar ei inca nu-si dau seama ca isi fac din toate popoarele din jur ungariei, dusmani. Acesti politicieni unguri trebuie sa fie chiar obraznici si fara minte si traiesc inca in timpurile medievale cand ei ungurizau prin crime in tarile din jurul ungariei. De aceea cred ca este bine pentru ei sa le dea pace tarilor din jurul ungariei si sa puna capat politicii lor nationaliste bolnave.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției