O altă unitate de învăţământ a că­pătat un alt aspect, sub mâinile voluntarilor arădeni. De această dată a venit rândul Şcolii Gimnaziale nr. 2 ,,Ștefan Cicio-Pop” să capete mai multă culoare.
Voluntarii Centrului Cultural Jude­ţean Arad au muncit cu sârg timp de opt ore, încercând să facă mai primitoare coridoarele Școlii Gimnaziale 2 ,,Ștefan Cicio-Pop” din oraș. Impresionați de nevoia de culoare și de renovare, mai ales, de care această școală nu a mai avut parte de foarte multă vreme pe interior, voluntarii s-au străduit să transforme, pe alocuri, monotonia pereților în frânturi de culoare.
„Toată munca a fost realizată cu gândul la bucuria gimnaziștilor, copii din cartier cu precădere, aflați și ei, ca toată lumea, înaintea Săptămânii Mari. Pentru ei, în mod special, dar și pentru cadrele didactice care îi îndrumă a «crescut» pe albul corido­ru­lui de la etajul I, un inspirat și trans­- cultural «axis mundi», un copac înfrunzit de vreo trei metri, a cărui finalizare necesită o vizită ulterioară a voluntarilor. De asemenea, un oră­șel în miniatură a umplut casa scă­ri­lor dintre parter și etaj, iar un cuplu de basm a apărut în hol“, a spus Lira Lia Bălaj, reprezentantă a Centrului Cultural Judeţean Arad.
Seria acţiunilor de acest gen va mai continua şi în alte unităţi de învăţământ şi grădiniţe.

Recomandările redacției