evenimenteUn început de sezon estival plin de evenimente – asta îi aşteaptă pe arădeni. Luna mai va fi încărcată de festivaluri, spectacole, dar şi de activităţi sportive şi recreative. Totul debutează cu festivalul „POP STAR” din data de 8 mai, în care, tinerele talente se pot afirma. Aflat la ediţia a XXII-a, festivalul se va desfăşura Teatrul la Clasic „Ioan Slavici” din Arad şi va cuprinde un recital Aurelian Temişan.
Acest festival se adresează tinerilor solişti vocali de muzică din şcolile de arte şi licee de artă. Vârsta minimă de participare este de 15 ani, iar ceea maximă de 30 de ani.
Concurenţii se vor prezenta miercuri, 8 mai la orele 12,00, la sediul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, unde se vor desfăşura preselecţia şi proba de sunet.
Concurenţii vor avea pregătite două piese, una de factură lentă şi una ritmică, negativele fiind imprimate pe un singur compact disc, în ordinea în care vor fi înre­gistrate, în stare tehnică perfectă. Proba de interpretare şi gala laureaţilor se vor desfăşura miercuri, 8 mai 2013, începând cu ora 17,00, la Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.
Pentru a participa la festivalul-concurs „POP STAR”, fiecare solist interesat va completa o fişă de inscriere pe care o va expedia până la data de 6 mai pe adresa Centrul Cultural Judeţean Arad, Str. George Bariţiu, 16, cod postal 310100, fax 0357-405387, sau pe adresa de e-mail centrulculturalarad@ccja.ro.
În zilele de 17 şi 18 mai se vor desfă­şura Zilele Administrației Arădene, ediția a V-a. Intervalul 17-19 mai va fi dedicate Festivalului Internațional de Folclor „Aşa-i Jocul pe la noi”, ediția a XIX-a pe Ștrandul Neptun. Trebuie spus că, pe 19 mai arădenii sunt inivitaţi la parada portului popular, în fața Palatului Administrativ din Arad.
Şi în judeţ vor fi organizate o serie de evenimente. La Macea, în zilele de 17 şi 18 mai se vor desfăşura Zilele Academice Arădene, aflate la ediția a XXIII-a. La Sebiş, pe Valea Rădeştiului, din 18 mai începe Campionatul Regional „Cupa Sebiş Enduro Chalange”.
În 25 – 26 mai se dă start supermaratonului Arad–Bekes și retur. Supermaratonul începe pe data de 25 mai, la ora locală 9.00, din fața Primăriei Orașului Bekescsaba (Ungaria).

Recomandările redacției