pacurarBăieții lui Cristi Păcurar și Francisc Tisza au încheiat pe a treia treaptă a podiumului din seria a VII-a sezonul regulat al întrecerii naționale. Atletico a învins în ultima rundă pe LPS Cluj cu 2-0 și se pregătește de play-off, faza în care joacă primele patru clasate. Pe arădeni îi așteaptă dueluri cu Liberty Salonta (locul 1), LPS Satu Mare (2) și FC Bihor (4). Se joacă începând de joi, pe galben-negri așteptându-i un prim meci la Satu Mare.
E primul an când Atletico joacă în nume propriu la „republicani”, iar Cristi Păcurar a povestit câte ceva despre drumul parcurs.
„Am dorit să jucăm în acest campionat pentru a duce mai departe munca începută de câțiva ani, pentru continuitate în meciuri tari. Suntem cea mai mică grupă ca vârstă din cele 8 serii de 12 din țară, băieții sunt născuți 97-98, iar competiția e de 1996. Clubul nu ne-a trasat obiectiv, eu am impus să prindem play-off-ul”, a relatat tânărul antrenor.
Ar vrea să rămînă fără copii!
„Nu am expus un joc plăcut ochiului, pentru că au intervenit mai mulți factori. Unu: suntem mai mici. Doi: foarte-foarte mulți jucători au fost plecați la probe de joc sau la lotul național. Nu am avut niciodată aceeași echipă două etape la rând. Omogenitatea e o componentă importantă a succesului. Trei: am căutat diferite sisteme de joc, testând diferite aşezări de la mijloc în sus. Și patru: le-am dat tuturor șansa să arate ce pot”, a continuat Păcurar, de părere că există mult potențial în rândurile elevilor săi. Recent, mijlocașul Darius Covaci a fost acontat de gruparea engleză Bristol City. „Eu apreciez că în sezonul re­gulat s-a realizat cam 40 la sută din ce pot copiii să arate. Toate acestea au un singur scop: nu rezultatul sau de a ieși campioni, ci de a pleca la alte cluburi cu perspective mai mari, unde să poată să facă față. Gen Covaci, sper ca în vară vor mai urma unul, doi, iar campionatul viitor, și alții. Eu mi-aș dori să rămânem fără niciun copil!”
În play-off se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, plecându-se la drum cu punctele acumulate până acum în duelurile directe. Atletico are 4 puncte.
Lotul arădenilor îi cuprinde pe Iacob, Moza, Irina, Petrache, Kilin, Burlacu, Covaci, Iuga, Popa, Vasi, Nica, Sava, Aldan, Cristea, Ghiunghiuș, Zdrențan, Prună, Coșa plus cei din generația 98: Tănase, Brăniștean, Nan, Petre, Mara, Oaidă, Lazăr.
Ce au făcut celelalte echipe
Celelalte trei echipe arădene implicate în campionatele juniorilor republicani sunt în faza de play-out. La juniori B, UTA a fost și ea aproape de play-off, băieții lui Sandu Gaica strângând 40 de puncte și clasându-se pe locul 6. FC Bihor, ultima clasată, a avut doar un punct mai mult! La juniori B, UTA (antrenor Dorel Mutică) și Atletico (Viorel Erdei și Cornel Popa) sunt vecine de clasament, locurile 6 respectiv 7, cu 31 de puncte alb-roșii și 27 de puncte galben-negre. Play-off-ul juniorilor A din seria vestică îl joacă U Cluj, FC Bihor, LPS Satu Mare și Luceafărul Oradea.

Recomandările redacției