haltereSecţia de haltere a CSM Arad s-a achitat foarte bine de sarcini şi la Cupa României de tineret, competiţie desfăşurată timp de cinci zile în complexul Olimpia din Capitală. Performerul delegaţiei a fost dublu medaliatul cu bronz mondial la cadeţi, Florin Vizitiu, care cu un total de 223 de kilograme, s-a clasat pe primul loc la categoria 56 de kilograme.
Pe a doua treaptă a podiumului au urcat Paul Pantea, la 105 kilograme, cu un total de 275 de kilograme ridicate şi Adrian Lingurar, la +105 kilograme, cu un total de 231 de kilograme, în timp ce Teodor Bilegan a ocupat locul trei la 77 de kilograme, cu un total de 280 de kilograme.
Pe patru a terminat Sebastian Călugăreanu la categoria 69 de kilograme, cu un total de 245 de kilograme, iar pe cinci, la categoria 85 de kilograme, Florin Lingurar, care a avut tot un total de 245 de kilograme. În fine, Adrian Antal s-a clasat pe şapte la categoria 62 de kilograme, cu un total de 202 kilograme. Cu excepţia lui Paul Pantea, antrenor Adrian Crişan, ceilalţi sportivi sunt pregătiţi de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan.
Performanţa halterofililor arădeni este cu atât mai notabilă cu cât toţi sunt mai mici ca vârstă, cadeţi sau juniori, decât categoria la care au concurat, tineret. Cupa României a contat ca etapă de calificare în finala campionatului naţional, acolo unde toţi cei şapte sportivi ai CSM-ului şi-au asigurat prezenţa. Următoarea competiţie pe plan intern este Cupa României de juniori de la Oneşti, programată în luna mai.

Recomandările redacției