izaEtapa a treia din cadrul Campionatului Naţional de Glonţ, desfăşurată la Bucureşti, a consemnat rezultate bune pentru secţia de tir a CSM Arad. Performerul delegaţiei a fost Casian Codrean, sportiv pregătit de Ion Vasilescu, clasat pe primul loc la pistol aer comprimat juniori, probă unde a bifat în finală record naţional, cu 198,7 puncte.
Codrean a reuşit să ţintească un loc pe podium şi la pistol liber, 60 de focuri, unde s-a clasat pe doi. Fetele nu s-au lăsat nici ele mai prejos, Izabela Troeschi clasându-se pe primul loc la pistol sport, în timp ce Melisa Nunciu a ocupat poziţia a doua în aceeaşi probă. La seniori, Marius Cenădan a terminat al doilea în proba de pistol viteză. Troeschi, Nunciu şi Cenădan sunt pregătiţi de antrenorul coordonator al secţiei de tir, Gheorghe Pop.
Din sezonul de glonţ au mai rămas de disputat trei etape, următoarea fiind programată din nou în capitală, în perioada 17-20 mai. Vor urma apoi etape la Iaşi şi din nou la Bucureşti, iar finala va avea loc abia în septembrie, când se va desfăşura şi Cupa României.
„Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute la Bucureşti şi sperăm ca la următoarea etapă să deplasăm o delegaţie şi mai numeroasă, pentru că avem destui sportivi valoroşi. Conform tradiţiei şi valorii şcolii arădene de tir, în finală ne propunem să obţinem cât mai multe medalii”, ne-a declarat Gheorghe Pop.
Până la finala de glonţ din toamnă, în iulie vor avea loc Europenele de juniori şi seniori din Croaţia, întrecere la CSM Arad ar putea fi reprezentat de cel puţin doi pistolari. Printre cei vizaţi se numără Troeschi, Nunciu, Codrean şi Cenădan, dar încă nu există nicio certitudine în privinţa lotului cu care România se va deplasa la Osijek.

Recomandările redacției