claseCea de a doua etapă de înscriere în învăţământul primar se va desfăşura în perioada 8 – 17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate şcolară după prima etapă, iar lista finală va fi publicată în data de 24 mai. Afişarea listei copiilor înscrişi în prima etapă în învăţământul primar s-a făcut luni, 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi şcolare, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Pentru etapa a II-a sunt aşteptaţi în şcoli peste 1. 500 de viitori elevi. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad ar trebui să înceapă şcoala aproa­pe 5.000 de boboci din care au rezolvat viitorul loc de studiu doar puţin peste 3.000. Printre şcolile care intră şi în etapa a doua este trecută şi Şcoala Gimnazială nr. 5 unde, după suplimentarea cu încă o clasă, au mai rămas şase locuri. De asemenea, mai sunt opt locuri la Colegiul Naţional Vasile Goldiş, la Liceul de Artă Sabin Drăgoi (cinci locuri) sau la Şcoala Aurel Vlaicu (nouă locuri).
După prima etapă de înscriere, care a avut loc în perioada 2 – 22 aprilie, au fost suplimentate, din cauza cererii foarte mari, patru clase la Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal, Şcoala Gimnazială nr.5, Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu (pentru o clasă de germană) şi la şcoala din Mişca. Pentru opt unităţi (Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta, Liceul Pedagogic, Şcoala Avram Iancu, Şcoala Gimnazială din Felnac, Colegiul Csiki Ger­gely, Liceul Adam Muller Gutten­brunn şi Şcoala Mihai Eminescu) s-a închis sesiunea de înscrieri. La aceste unităţi nu mai pot fi primiţi elevi din etapa a doua.
„Fiecare copil şi-a găsit locul în şcoala unde a dorit sau în cea de circumscripţie. Sperăm ca şi pentru a doua etapă lucrurile să evolueze la fel de bine şi îi asigurăm pe părinţi de tot sprijinul nostru. Pentru orice nelămurire se pot adresa secretariatelor şcolilor unde vor primi toate informaţiile necesare”, a declarat profesorul Claudius Mla­din, inspectorul şcolar general al Judeţului Arad.

Recomandările redacției