abelDupă o săptămână de cercetări amănunţite, poliţiştii care anchetează dispariţia omului de afaceri arădean Abel Apostol se pare că încep să se confrunte cu primele declaraţii contradictorii. Chiar dacă ne aflăm încă într-un stadiu incipient al cercetărilor, în care organele de control nu pot să furnizeze prea multe informaţii publice, iţele întortocheate ale dispariţiei lui Abel încep să fie descâlcite pas cu pas. Tocmai de aceea, pe firul cercetărilor a intrat şi Parchetul, după ce familia a depus o plângere pentru omor şi răpire. „Cercetările se află în plină desfăşurare şi sunt extrem de complexe. Efectuăm cercetări procedurale împreună cu Parchetul, deoarece sunt multe lucruri care se bat cap în cap. În acest moment însă, nu putem oferi mai multe informaţii“, ne-a declarat comisar şef Nicolae Bă­trân, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Variantele de care vorbesc apropiaţii sau alte persoane care au intrat la un moment dat în contact cu persoana dispărută sunt printre cele mai diverse: de la răpire şi sechestrare, crimă, sinucidere până la fugă sau chiar regizarea propriei dispariţii, sunt toate aspecte pe care oamenii legii trebuie să le ia în considerare.
Pe de altă parte, membrii familiei lui Abel susţin că acesta ar putea fi victima unui asasinat. Fiul dispărutului a declarat că în opinia sa nu este vorba de o sinucidere sau de fuga tatălui său, ci doar de un caz de răpire sau asasinat la comandă. De altfel familia este dispusă să ofere o recompensă de 5.000 de euro celor care ajută la găsirea lui Abel. Banii îi pot primi chiar şi persoanele care au fost implicate în răpirea sau asasinarea lui Abel, dacă sunt dispuse să-şi recunoască fapta. Mai mult, ca răsplată a sincerităţii lor, li se promite şi asistenţă juridică pentru a ieşi din încurcătura recunoscută.
„Ca o ultimă informaţie, în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) a fost des­coperită o pată de sânge care duce înspre râul Mureş. Acolo s-a mai găsit încă o urmă de şlap. Cu alte cuvinte, urmele tatălui meu duc spre râul Mureş“, susţine Albert Apostol, fiul celui dispărut.
Abel Apostol, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima oară în seara zilei de miercuri, 1 mai, în jurul orei 21:00, chiar în incinta bazei sale sportive. Era îmbrăcat într-un tricou galben, pantaloni gri, sandale maro şi o geacă de culoare neagră, susţin martorii. Familia a mai precizat că avea toate actele de identitate asupra lui.
Apropiaţii lui Abel Apostol au mai declarat la Poliţie că acesta a stat la o masă, la Complexul „Riviera”, certându-se cu asociaţii săi, aspect pe care aceştia din urmă l-au negat însă.
După ce a fost declarat dispărut de fiul său, Albert, poliţiştii au demarat căutările pentru găsirea omului de afaceri. Inspectoratul de Poliţie Judeţean l-a dat în urmărire naţională şi internaţională pe omul de afaceri Abel Apostol, însă până la această oră nu se ştie nimic cu exactitate.

Recomandările redacției