antidrogO arădeancă a fost prezentă la conferinţa Narconon ce a avut loc la Milano. Maria Cristina Cojocaru, de 37 de ani, din Arad, este o voluntară a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad şi a Asociaţiei Educatio Arad.
Narconon este o organizaţie antidrog care oferă modalităţi alternative de reabilitare şi dezintoxicare, care nu implică medicamente, doar modalităţi naturiste. Spre exemplu, organizaţia pune la dispoziţia celor care au nevoie centre de reabilitare, în care mijloacele de combatere a dependenţei sunt masaje, saună, terapie psihologică etc. Se organizează şi cursuri de conştientizare şi informare a celor predispuşi să devină dependenţi.
„Într-adevăr, am vorbit despre deschiderea unui centru de reabi­litare Narconon, dar încă nu este posibil să realizăm acest vis. În schimb, reprezentanţii Narconon cu care am vorbit sunt entuziaşti să aducă acest tip de cursuri de informare despre pericolele şi efectele abuzului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, care sunt cei mai predispuşi la a folosi astfel de substanţe, datorită mediului socio-re­laţional”, a declarat Maria Cristina Cojocaru, demonstrând interes şi implicare în a aduce şi preda aceste cursuri în Arad.
„Unii tineri ar trebui să ştie că dacă fumezi o ţigară de canabis şi eşti alergic, poţi să mori, sau poţi să ajungi la închisoare. Sunt pericole reale, de care trebuie să ne informăm”, a mai spus Maria Cojocaru.
Conferinţa din Milano s-a numit „Conferinţa de Prevenire şi Programul de Reabilitare”, iar unul dintre organizatori, Paul Stucchi, a vorbit cu reprezentanta Aradului în vederea unei viitoare colaborări între centrul antidrog din Arad şi puternica organizaţie Narconon. „În Arad, foarte mulţi tineri se droghează şi dacă am merge în şcoli să ţinem cursuri din metoda Narconon, am avea un mai mare impact decât se aşteaptă de la un simplu curs antidrog”, a încheiat arădeanca.
Claudia Gavra

Recomandările redacției