Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat care a încercat să scoată ilegal din ţară o cantitate de aproximativ 18 metri cubi de material lemnos de nuc, folosind un aviz de însoţire a mărfii expirat.
În data de 7 mai, în jurul orei 22,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Ionuţ D., în vârstă de 21 ani, conducând un automarfar înmatriculat în România, care transporta aproximativ 18 metri cubi de lemn de nuc, având ca destinaţie finală o firmă din Austria.
„Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că avizul de însoţire a mărfii este expirat, fapt pentru care şoferul a fost condus la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru declaraţii şi verificări. Persoana a declarat că nu are cunoştinţă de faptul că avizul de însoţire a mărfii este expirat, la plecarea în cursă, un angajat al firmei înmânându-i toate documentele fără ca acesta să le verifice în prealabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Având în vedere cele constatate, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Nădlac în vederea continuării cercetărilor şi pentru luarea măsurilor legale care se impun în astfel de situaţii.
(C.G.)

Recomandările redacției