Israelul a dat joi undă verde pentru construirea a 296 locuinţe în colonia Beit El, în apropiere de Ramallah, în Cisiordania, a anunţat joi un purtător de cuvânt al administraţiei militare israeliene, informează AFP.

‘Administraţia militară a dat undă verde pentru 296 de locuinţe la Beit El, dar nu este vorba decât de prima etapă a unui proces înainte de demararea construcţiilor pe teren’, a declarat purtătorul de cuvânt. Potrivit acestuia, construirea acestor locuinţe se înscrie în cadrul unui acord convenit în iunie cu coloniştii care se instalaseră fără autorizare în locuinţe din cartierul Oulpana, din Beit El.

Aceşti colonişti au acceptat să-şi părăsească locuinţele fără opoziţie în schimbul promisiunii de construire a aproximativ 300 de locuinţe.

Anunţul privind colonia Beit El survine la câteva zile de la apariţia unor informaţii în presă potrivit cărora premierul Benjamin Netanyahu a suspendat apelurile de oferte pentru noi locuinţe în colonii pentru a da o şansă SUA să relanseze negocierile cu palestinienii, blocate din septembrie 2010.

 

Sursa: Agerpres International

Recomandările redacției