romaniaPeste două săptămâni, „tricolorii” conduși de Ionel Augustin și Nicolae Ungu­reanu, fotbaliști de prim-plan ai României în anii 80, și-au dat întâlnire la Pâncota și Arad cu echipa Under 18 a Macedoniei. Prima întâlnire va avea loc pe 21 mai, în orașul din Podgorie, iar cel de-al doilea, două zile mai târziu, pe arena „Francisc Neuman” din orașul nostru.
După pâncotani și utiștii sunt onorați să găzduiască naționala Under 18 a țării noastre, dar „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu au și un interes. „O să vedem la lucru crema jucătorilor români de 17-18 ani, ne-ar plăcea să identificăm măcar doi-trei pentru a-i aduce la UTA”, a recunoscut Gheorghe Constantin. Și mai tranșant decât directorul executiv al clubului arădean a fost Adrian Marțian. „Nu am vorbit prostii când am spus că-mi doresc mulți jucători tineri la echipă, e ocazia perfectă să-i ochim. E o acțiune foarte binevenită pentru Arad și clubul UTA”, a adăugat finanțatorul „alb-roșiilor”.
România Under 19 are, în luna octombrie, turneu de calificare la turul de elită al Campionatului European. Se va juca în Polonia, iar românii sunt în grupă cu ţara gazdă, Armenia și Lituania. În 2013, juniorii au câștigat trofeul Roma Caput Mundi și au mai disputat amicale cu SUA și Finlanda. După întâlnirea cu Macedonia, până la acțiunea poloneză, în calendarul lor mai figurează amicale cu Suedia, Moldova, Elveția și Bulgaria.
În altă ordine de idei, echipa lui Adrian Falub are parte de două weekenduri fără meciuri oficiale. Vineri, va fi ziua partidelor amicale. O echipă de rezerve va da piept cu o divizionară a patra în cursul dimineții, iar titularii și vor măsura forțele cu divizionara a treia, Național Sebiș.
Până una alta, la acest sfârșit de săptămână, etapa a 26-a a Ligii a II-a (seria de Vest) programează meciurile: CS Mioveni – FC Argeș, Corona Brașov – Luceafărul Oradea, FC Olt – Damila Măciuca, ACS Poli Timișoara – FCM Târgu Mureș. FC Maramureș, UTA, CSM Râmnicu Vâlcea și FC Bihor stau.

Recomandările redacției