minivacantaPeste 1.200 de poliţişti arădeni au acţionat zilnic, pe perioada minivacanţei, pentru liniştea cetăţenilor. În ultima zi, pentru o întoarcere în siguranţă, a fost suplimentat numărul poliţiştilor, prin angrenarea mai multor agenţi din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi transporturi.
Urmare a măsurilor dispuse, numărul faptelor cu violenţă a scăzut semnificativ, la fel şi numărul accidentelor rutiere grave. În minivacanţa din acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite, fiind una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani.
„Principalele activităţi desfăşurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă. Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, pentru ca toţi ce­tăţenii să se bucure în linişte de această minivacanţă”, a declarat pur­tătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Camelia Tuduce.
Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad a asigurat în această perioadă, prezenţa a 700 de poliţişti de la ordine publică, 350 de poliţişti rutieri şi 200 din alte structuri care s-au aflat la datorie, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.
Urmare a măsurilor speciale cu caracter preventiv, conform statisticilor existente, s-a constatat o diminuare semni­ficativă a faptelor comise cu violenţă.
Poliţiştii au constatat 49 de infracţiuni, dintre care 11 în flagrant şi au fost prinse 21 de persoane suspectate că au săvârşit infracţiuni. Din acestea, opt au fost reţinute, iar şase arestate. În această perioadă, poliţiştii au aplicat 945 de sancţiuni contravenţionale.
Din acestea, 152 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare a autovehiculelor, 13 şoferi rămânând fără permise de conducere, iar trei fără certificatele de înmatriculare a autovehiculelor.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproximativ 193.000 de lei, iar a bunurilor confiscate de 1.000 de lei.
„Având în vedere deplasarea în străinătate a cetăţenilor români rezidenţi în alte state, care şi-au petrecut Sărbătorile de Paşti în ţară, s-a acţionat în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. În urma măsurilor adoptate, în această perioadă, de către poliţişti, nu s-au înregistrat evenimente deo­sebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, miniva­canţa din acest an fiind una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani”, a mai spus Camelia Tuduce.
Claudia Gavra

Recomandările redacției