gombosAcum trei săptămâni, se părea că Europa Crișul Chișineu-Criș va avea un final de sezon liniștit, mai ales că obținuse salvarea matematică de la retrogradare. Între timp, surse din cadrul Federației Române de Fotbal au desconspirat faptul că echipele situate pe locul 10 din fiecare serie și două locuri 9 vor lua și ele drumul eșalonului patru și automat echipa lui Ciba era obligată să mai adune puncte. Din păcate, în ultimele trei partide, s-a obținut o singură remiză, iar vinerea trecută Europa a cedat în fieful unei contracandidate directe, Sănătatea Cluj.
Mai mult, cu excepția ultimelor minute ale confruntării de pe Someș, divizionara a treia arădeană a jucat foarte slab, iar pentru asta a fost scos vinovat antrenorul Lucian Ciba. Patronul Karoly Gombos i-a mai reproșat tehnicianului său și opțiunea pentru un anumit sistem de joc și folosirea unor fotbaliști ca Toseschi, Vali Fritea și Bucur pe niște posturi noi pentru ei. Decizia următoare a fost demiterea lui Ciba și înlocuirea acestuia cu Gheorghe Vânătoru, care se va ocupa de echipă la ultimul meci din campionat, cel de sâmbătă cu FC Zalău. „Pe lângă faptul că m-au deranjat cele întâmplate la Cluj, mai precis faptul că a dat peste cap echipa, iar rezultatul a fost o prestație rușinoasă, s-a mai întâmplat ceva. Domnul Ciba nu a dorit să-și ia un angajament în fața mea că va face totul pentru a câștiga meciul cu Zalăul, o echipă mai slabă decât a noastră. Eu nu mai puteam lucra cu un astfel de om, care nici măcar nu mă suna de Sărbători, iar cu mine comunica doar prin intermediul lui Che­recheși. În ultimele săptămâni, Ciba nu mi-a mai răspuns deloc la telefon, de abia mă mai saluta când eram față în față. Și toate astea pe banii și nervii mei. Am investit mult suflet și mulți bani la Criș, iar unii și-au bătut joc de mine”, consideră Gombos.
Deși a luat parte la ședința Consiliului de Administrație al clubului de luni, patronul Europei a aflat de la presă că nu-l mai are alături nici pe Daniel Cherecheși: „În ședință sau mie nu mi-a spus nimic”. „Oficialul” și-ar fi dorit continuitate și nu a agreat demiterea lui Ciba, motiv pentru care a decis să-și continue activitatea doar la Crișul II. „Am renunțat la funcția de vicepreședinte la Europa, fiindcă doresc să rămân în relații bune cu domnul Gombos. Nu aș fi vrut să mă cert cu el pe subiectul Ciba. Eu îl consider pe Luci un antrenor bun și corect și mi-ar fi plăcut să lucrez cu el trei ani de zile. Dacă nu s-a putut, mă retrag și eu la echipa a doua. Revin și la meseria mea de bază, aceea de antrenor de copii și juniori, chiar vreau să preiau două grupe în viitorul apropiat. Chiar dacă nu o mai antrenează pe Europa, Ciba mai are contract cu Crișul, iar dacă el vrea și Consiliul de Administrație e de acord, poate să continue în Liga IV-a. Dar, e prematur să vorbim acum despre asta”, ne-a mărturisit Cherecheși.
La mâna Consiliului de Administrație al grupării de pe Criș se află, oarecum, și Karoly Gombos. Patronul divizionarei a treia și-a pus toate speranțele într-o victorie contra Zalăului în antrenorul Vânătoru și lotul de jucători care rămâne intact deocamdată. „Vreau să terminăm bine campionatul, iar apoi voi vedea exact ce-și dorește Consiliul Local din Chișineu- Criș. Dacă simt că vor să facă treabă mergem înainte, aduc oameni noi la club și încercăm să facem ceva frumos. Dacă nu, aș putea muta echipa altundeva, sau să o las să activeze din nou la Alba Iulia. Am băgat deja mulți bani în fotbal, mi-am neglijat familia pentru fotbal, nu aș vrea să-și bată cineva joc de eforturile mele”, a mai spus Gombos.

Recomandările redacției