Doi migranţi au fost depistaţi în zona de competenţă a S.T.P.F. Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad au depistat doi migranţi care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.
O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, acţionând în baza unor informaţii, a depistat şi reţinut două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni pakistanezi, în vârstă de 29, respectiv 31 ani, care anterior au mai încercat să treacă ilegal frontiera de stat prin zona de competenţă a S.T.P.F. Vărşand.
Din declaraţiile celor în cauză a rezultat faptul că aceştia intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. „Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Recomandările redacției