incendiuUn incendiu a izbucnit la acoperişul unei case din localitatea Săvârşin, care a făcut ravagii şi a provocat mari daune. Flăcările au fost stinse înainte ca incendiul să se răspândească în restul locuinţei. Pompierii au intervenit timp de două ore pentru a reuşi să stingă toate focarele. „În urma unui apel la serviciul unic de urgenţă 112, Garda de intervenţie nr. doi Birchiş a fost alertată şi s-a deplasat în localitatea Săvârşin pentru a intervenii în vederea unui incendiu ce se manifesta la o locuinţă particulară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, George Pleşca.
În momentul sosirii la faţa locului echipajul a constatat că incendiul se manifestă cu violenţă la o parte a acoperişului imobilului, cu posibilitate de propagare la întreaga construcţie. A fost solicitat sprijinul SVSU Săvârşin cu o autospecială de stingere şi a Gărzii de intervenţie nr. unu Bârzava deoarece alimentarea cu apă în zonă este dificilă.
În urma unei intervenţii ce a durat aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat fără a se propaga la restul construcţiei. În incendiul au ars aproximativ 80 mp de acoperiş şi bunurile din anexa cu rol de bucătărie, locul iniţial de unde a început incendiul. Cauza probabilă este scurt circuit electric.
Claudia Gavra

Recomandările redacției