pancotaLa cinci zile de la meciul dintre Șoimii Pîncota și FC Hunedoara, ecourile nu sunt stinse. În lunga postare de pe pagina de facebook, dar și în comentarii în care-și asumă identitatea pe SportArad, Alina State, finanțatoarea echipei din Orașul Corvinilor, acuza, printre altele, răceala cu care atâta ea cît și elevii lui Marius Opric ar fi fost primiți la Pîncota.
Alina State a urmărit meciul de lângă gard, într-o zonă situată exact lângă cea a galeriei hunedorene. „La fel am fost primiți și noi la Hunedoara, dar, cu toate acestea, mi-am călcat pe mândrie și am invitat-o la tribuna oficială, unde i-am rezervat trei locuri, plus altele trei pentru echipa lor de filmare. Răspunsul a fost că nu vine la tribuna oficială, pentru că ea nu este președinte de club”, a dezvăluit Pavel Piroș.
Conducătorul alb-negrilor a subliniat că acțiunile desfășurate de forțele de ordine – agenți de pază și Jandarmerie – au fost conforme cu planul de acțiune adoptat la meciuri cu asemenea grad de risc.
Reamintim că intervenția agenților de pază pe teren s-a produs după ce echipa vizitatoare a înconjurat brigada de arbitri, iar centralul Dorian Micloșină a arătat două cartonașe roșii în direcția lor. Scandalul s-a declanşat după ce Daniel Ambruș, căpitanul oaspeților, l-a lovit brutal pe organizatorul de competiții al Pîncotei, Ioan Boiciuc. Moral, apărătorul Hunedoarei are pe conștiință acest scandal, deși el avea să iasă șifonat rău din evenimentele atât de discutate în acele zile. „Ce s-ar fi întâmplat dacă agenții n-ar fi intervenit când echipa oaspete a început să amenințe arbitrii? Sau dacă nu s-ar fi intervenit când au început să se rupă scaunele și să se încerce for­țarea gardului de către suporteri? Am văzut că au spus că jandarmerița a fost lovită din greșeală. Din greșeală arunci cu un bolovan către un om?”, a întrebat, retoric, boss-ul Șoimilor.
Cele 54 de scaune din tribuna pîncotană, deși rupte, au un cuvânt mai puternic decât justificările taberei hunedorene cum că bolovanul ar fi desfigurat-o din greșeală pe jandar­meriță.
„Pe baza raportului observatorului și a fotografiilor trimise de noi, Comisia de Disciplină a FRF urmează să se pronunțe. Şi, din informaţiile mele, Jandarmeria urmează să aibă propria anchetă vizavi de tot ce s-a întâmplat”, a punctat Piroș.
„Nici să îți bați joc de mine la mine acasă și nici ca la Pîncota să se întâmple măgării nu accept. De ce când mă duc în țară sunt bine primit? Și la Oșorhei, și la Sănătatea, și la Zalău? Iar comentarii la faptul că de ce am jucat la victorie cred că nu trebuie să fac. Noi avem drumul nostru, cum își permite cineva să ne ia la socoteală? Eu vreau să câștig și la Sighet, și la SeSo, și să bat acasă Dejul”, a încheiat conducătorul arădean.

Recomandările redacției