ZarandPrefectura a împărţit amenzi în valoare de 20.000 de lei la Zărand. Vizaţi au fost primarul Ioan Florin Moţ şi secretara comunei, Adina Voicu. Aceştia se fac vinovaţi, în viziunea comisiei mixte de control, trimise să verifice activitatea Primăriei, de săvârşirea mai multor nereguli. „Comisia a fost formată din trei reprezentanţi ai Prefecturii şi câte un reprezentant din partea Agenţiei Domeniilor Statului, APIA şi Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. În urma verificărilor s-a constatat că nu au fost înmânate un număr de 261 titluri de proprietate către persoa­nele îndreptăţite sau moştenitorii acestora, nu există un registru de evidenţă al titlurilor de proprietate care să cuprindă o situaţie clară a acestora, aceste fapte constituind contravenţie prevăzută de articolul 110, alineatul 1, litera a, din Legea 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi se sancţionează conform articolului 110, alineat 2 litera a, din aceeaşi lege, cu o amendă de la 10.000 la 30.000 de lei. Primarul Ioan Florin Moţ şi secretara Adina Voicu au fost amendaţi cu câte 10.000 de lei fiecare”, a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii. Procesul verbal de constatare a contravenţiei a fost semnat marţi, amenda trebuind achitată în termen de 15 zile. Dacă este plătită în 48 de ore, cele două persoane au posibilitatea, conform legii, să achite jumătate din amenda minimă. De menţionat că primarul şi secretara au şi posibilitatea să conteste sancţiunea la Judecătorie, în decurs de 15 zile de la întocmirea procesului verbal.
Ţolea vorbeşte despre
interesele de la Zărand
Despre scandalul de la Zărand a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă şi secretarul general al PD-L Arad, Adrian Ţolea Acesta a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în interiorul USL există serioase probleme şi conflicte cauzate de interesele funciare. Concret, Adrian Ţolea a vorbit des­pre un conflict între primarul comunei Zărand, Ioan Florin Moţ (membru al Partidului Conservator) şi şeful Cancelariei Prefectului Judeţului Arad, Valer Zgârdea. „Conflictele din interiorul USL Arad duc până la vârful Prefecturii. Primarul conservator din comuna Zărand şi şeful Cancelariei Prefecturii, domnul Zgârdea, au avut acum două zile un conflict în care erau la un pas de încăierare. În loc ca cei din USL să se ocupe de problemele românilor, ei sunt preocupaţi de afaceri cu terenuri. Acest lucru dovedeşte că nu îi interesează binele cetăţeanului, ci doar binele personal”, a declarat Ţolea.
În dorinţa de a afla punctul de vedere al şefului Cancelariei Prefectului, am contactat telefonic reprezentanţii acestei instituţii, însă ni s-a transmis că Valer Zgârdea nu vrea să comenteze declaraţiile lui Ţolea.
În ceea ce-l priveşte pe primarul Moţ, acesta nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, pentru a-şi exprima un punct de vedere.
Răzvan Creţu
Lucian Şerban

Recomandările redacției