accidentÎn dimineaţa zilei de ieri, a avut loc un accident într-o localitate situată la 70 de kilometri de Arad, pe drumul Arad-Deva. O autoutilitară a ieşit de pe carosabil, într-o curbă periculoasă, şi s-a răsturnat într-un şanţ, intrând în casa care se afla în curba respectivă. Casa nu a fost lovită puternic de către autoturism şi daunele sunt minore. Ulterior, s-a stabilit că locuinţa lovită de microbuz era casa parohială din Căpruţa. La faţa locului au venit poliţiştii de la Postul de Poliţie Lipova, care intervin la accidente cu răniţi. În microbuz se aflau două persoane, ambele fiind rănite uşor. Pasagerul de pe scaunul din faţă-dreapta a fost transportat la spital.
„La Căpruţa, un microbuz s-a răsturnat într-un şanţ. Un bărbat de 34 de ani, din Sibiu, care conducea o autoutilitară, marca Iveco, în directia Deva-Arad s-a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţ. Într-o curbă periculoasă, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a ajuns în şanţ, unde s-a răsturnat. În urma răsturnării, a fost rănit uşor un bărbat de 24 de ani, pasager pe scaunul din dreapta-faţă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
La locul accidentului, au fost şi martori care au fost alarmaţi de accidentul petrecut. „În sensul de mers de la Deva spre Arad, o autoutilitară a intrat într-o casă, pentru că într-o curbă, a depăşit carosabilul şi a intrat intr-o casă. A plonjat până în şanţ, până lângă casă. A venit salvarea, şi a transportat o persoană din microbuz la spital”, a povestit un martor, aflat la faţa locului unde s-a petrecut accidentul.

Se pare că şoferul microbuzului a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă, şi a ieşit de pe carosabil, răsturnându-se în şanţ, şi lovind uşor casa care se afla lângă şanţ. Cei de la Salvare, au fost sesizaţi imediat, că în Căpruţa se afla un microbuz răsturnat în şanţ. Când a ajuns Ambulanţa, şoferul şi pasagerul din dreapta au primit îngrijiri medicale la faţa locului. „Un microbuz cu număr de Sibiu a pierdut controlul volanului, într-o curbă, pe drumul Deva-Arad şi a intrat în casa parohială de la Căpruţa. A intrat în şanţ şi a lovit casa. Maşina a fost grav avariată, pasagerul a suferit răni, a avut dureri la spate şi a fost dus la spital la Arad. Casa e puţin avariată, nu e foarte lovită, însă maşina e avariată grav”, a spus primarul comunei Bârzava, Gabriel Faur. Şoferul autoutilitarei a refuzat să meargă la spital, pentru investigaţii, iar pasagerul din dreapta, care acuza dureri la spate, a fost transportat la spital pentru tratament şi reabilitare.
Microbuzul s-a rupt în două
Şoferul s-a lovit uşor la cap, dar era conştient şi nu avea dureri puternice. Autoutilitara, îm urma răsturnării în şanţ şi lovirii casei, a fost grav avariată şi s-a rupt în două. „Accidentul a avut loc la Căpruţa. Şoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral fără pierdere de conştiinţă. A refuzat internarea, având o leziune uşoară fără probleme deosebite. Ocupantul locului din dreapta-faţă a suferit un traumatism de coloană, i s-au asigurat îngrijirile medicale şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, la Urgenţă. În urma accidentului, nimeni din casă nu a fost rănit. Practic, în urma impactului, maşina s-a rupt în două. Şoferul a refuzat să meargă la spital. Pasagerul s-a lovit la coloană şi avea dureri de spate”, a spus directorul Seviciului de Ambulanţă, Roberto Schill.
Înainte de orele dup-amiezii, pa­sa­gerul microbuzului, care a acuzat dureri de spate şi a fost dus la spital pentru investigaţii, deja plecase din incinta spitalului, după ce a terminat analizele şi a primit tratamentul şi diagnosticul. „Persoana implicată în accident a suferit o contuzie lombo-sacrata. Aceasta leziune nu necesită internare. A primit tratament, a fost explorat şi investigat, i s-au făcut ecografii, radiografii şi analize, după care a plecat”, a spus medicul de gardă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad. Acesta va reveni periodic la spital, pentru trata­- ment şi reabilitare.
Claudia Gavra

Recomandările redacției