badeasebisDupă ce ieri dimineață a trecut cu 5-2 de FC Marcel Băban Jimbolia, UTA s-a impus și în fața celor de la Național Sebiș în cel de-al doilea amical al zilei. Nu a fost un succes la fel de concludent, însă „textiliștii” au bifat un nou antrenament util.
Meciul a avut în general un ritm bun, iar tabela s-a modificat încă din minutul 11. După o combinație în trei: Godfred – Badea – Silvășan, fostul polist a înțepat balonul pe lângă Merșca de la marginea careului. Și sebișenii au avut o ocazie importantă la 0-0, dar Ceaca a finalizat slab un contraatac și Amadio a respins în corner. Totuși, „alb-albaștrii” aveau să egaleze după o acțiune și un șut al lui Mohamed respins de Amadio până la Ceaca, fostul clujean îndeplinind o simplă forma­litate (min. 28). Utiștii au replicat imediat, dar lobul din unghi al lui Silvășan a trecut de puțin peste transversală. Oara a irosit și el o bună ocazie, ștergând balonul din 6 metri pe lângă colțul lung din centrarea lui Bîrză. Faza primei reprize au realizat-o sebișenii. Mohamed l-a deschis în careu pe Coțan, care a trimis un lob frumos din 15 metri lateral dreapta, dar bara l-a salvat pe Amadio. 1-1, scor la pauză.
La reluare, UTA a intrat din nou în avantaj, după un gol marcat de Vali Badea, cu capul, din 3 metri, după ce Godfred prelungise un balon trimis din corner de Oara. În minutul 51, UTA a majorat tabela. Chindriș a șutat de la 25 de metri și l-a învins pe Lazea la colțul scurt: 3-1. Naționalul s-a apropiat din nou la un gol după execuția superbă a lui Bozian, care a catapultat balonul în plasa porții lui Amadio de la 30 de metri: 3-2 (min. 61). Intrat pe teren în locul lui Oara, Dosso a avut și el șansa golului, dar a șutat puțin pe lângă din mijlocul careului. În schimb, a marcat Patrice Feussi din careul mic, după o pasă decisivă a lui Bîrză. Până la final, nu s-au mai înregistrat acțiuni importante de poartă, așa că meciul s-a încheiat cu scorul de 4-2. Vinerea viitoare, UTA are în sfârșit din nou treabă în campionat, cu FC Maramureș, pe teren propriu.
Formații:
UTA: Amadio – Ene, Gligor, Siminic – Bîrză, Godfred, Lazea (min. 46 – Chindriș), G. Neagu – Silvășan (min. 46 – Feussi), Badea, Oara (min. 70 – Dosso).
Sebiș: Merșca (min. 46 – Lazea) – Cl. Feieș, Siminiceanu (min. 65 – Avădanei), Albert, Suslak (min. 65 – Botiș)– Buta (min. 85 – Siminiceanu) – Susan (min. 46 Budur), Coțan, Bozian, Mohamed (min. 48 – Rodriguez) – Ceaca.

Recomandările redacției