voiculetjim„Bătrâna Doamnă” s-a impus la trei goluri diferență în primul amical al zilei de vineri. Parteneră de întrecere i-a fost divizionara a patra din județul Timiș FC Marcel Băban Jimbolia, care a venit la Arad cu destui fotbaliști tineri și interesanți. S-a jucat mereu cu garda jos, iar rezultatul nu putea fi decât o sumedenie de ocazii la ambele porți, unele dintre ele tratate cu superficialitate în spiritul unui meci de verificare.
După numai 4 minute, „alb-roșii” au preluat conducerea după reușita lui Voiculeț. A fost o acțiune purtată în viteză pe partea dreaptă de Monac, care a centrat în fața porții, de unde fostul piteștean a îndeplinit o simplă formalitate. Timișenii s-au trezit repede, au evoluat curajos și au ratat în două rânduri egalarea, prin Ardelean, după o fază fixă, dar mai ales prin Moldovan, care a scăpat singur dar a tras pe lângă colțul lung. UTA a fost vulnerabilă mai ales pe partea stângă a defensivei, acolo unde au evoluat Pellet (improvizat ca aripă) și greoiul fundaș central Olivier, sosit de ceva timp în probe de la echipa secundă a lui Standard Liege. În minutul 35, arădenii și-au majorat avantajul la capătul unei faze trase la indigo cu cea de la reușita de 1-0. De data aceasta, Voiculeț a fost cel care a scăpat pe dreapta în poziție suspectă de offside și a pasat la 6 meri pentru Dosso, care nu a putut greși: 2-0. După ce l-a întrebuințat pe Cioară, care a respins greu în corner, Leonte a marcat din cădere, printre picioarele portarului arădean, după un corner la care fundașii arădeni nu au avut replică. Finalul de repriză a fost extrem de prolific pentru „textiliști”. Mai întâi, Voiculeț a făcut „dubla” de la punctul cu var, după un duel neregulamentar în careu între Ardelean și Dosso, iar apoi a marcat și Mărginean, cu exteriorul, după o pătrundere perpendiculară pe buturile adverse: 4-1.
De la vestiare, au ieșit aceleași formații. „Alb-roșii” puteau marca din nou după pătrunderea în forță a lui Matei, dar Oara (intrat pe finalul primei părți în locul lui Monac, care s-a resimțit după un duel cu Ardelean) nu a ajuns la întâlnirea cu balonul centrat de experimentatul fundaș. Imediat după această fază, Dosso a tras bine din careu, iar Radu a respins cu greu în bară, iar apoi mingea s-a scurs în corner. Jimbolia a redus din avantaj după o acțiune frumoasă ce a desfăcut apărarea „textilistă”. Hîrdău a scăpat singur pe zonă centrală și a înscris simplu pe lângă Cioară. Dosso și Voiculeț au mai ratat două bune ocazii în contul „textiliștilor”, dar și oaspeții mai puteau înscrie dacă Ovidiu Popescu nu s-ar fi complicat la o acțiune la marginea careului arădean. Fiindcă au efectuat puține schimbări, echipele nu mai au vigoarea de la început, iar ritmul a scăzut pe final de meci. Totuși, UTA și-a mărit avantajul după ce Voiculeț a înscris din mijlocul careului, cu capul, după o centrare a lui Silvășan. Matei a avut și el șansa golului, dar, scăpat singur spre poartă și-a prelungit prea mult balonul și Radu a reținut de la picioarele sale.
A fost UTA – Jimbolia 5-2 într-un test util pentru ambele formații. „Am efectuat un antrenament bun, reușit, împotriva unei echipe surprinzător de bune având în vedere nivelul de la care vine. Sper doar ca Nenad Kovacevic să nu aibă nimic, căci l-am văzut ținându-se puțin de coapsa piciorului stâng. L-am mai schimbat și pe Monac, dar el are doar o contuzie, nu vor fi probleme”, a precizat Adrian Falub la capătul disputei cu timișenii.
Formații:
UTA: Cioară – Matei, Supic, Olivier – Feussi, Mărginean, Kovacevic (min. 65 – Lazea), Pellet – Monac (min. 40 – Oara, min. 65 – Silvășan), Voiculeț, Dosso.
Jimbolia: Radu – Toda, Ardelean, Bătrînu, L. Neagu – Hîrdău, Țoțu, O. Popescu, Niță – Moldovan (min. 75 – Mitru), Leonte.

Recomandările redacției