Consiliul Judeţean al Elevilor Arad a organizat o dezbatere pe tema obţinerii dreptului de vot al reprezentantului elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie din unităţile de învăţământ preuni­- versitar. La dezbaterea care a avut loc zilele trecute în Sala Festivă a Liceului Pedagogic Dimitrie Ţichindeal, au parti­cipat nu doar elevi, ci şi prof. Claudius Mladin, inspectorul şcolar general, prof. Mariana Tocaciu, inspectorul şcolar de specialitate, consilierul local Glad Varga, un reprezentant al părinţilor şi directorii de licee din întreg judeţul.
Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Arad, Simina Dragoş a declarat că „este important ca elevii să îşi poată expune punctele de vedere, fiind prin­cipalii beneficiari ai actului educa­ţio­nal. Reprezentantul elevilor trăieşte în mijlocul lor, deci cunoaşte nevoile şi intersele acestora. De asemenea, prin acordarea dreptului de vot reprezentantului elevilor, sistemul de învăţământ s-ar democratiza semnificativ”.
Membrii consiliilor judeţene ale ele­vilor din ţară vor derula diverse campanii stradale pentru a strânge cât mai multe semnături care, ulterior, vor fi înaintate Ministerului Educaţiei Naţionale.
Scopul acestor dezbateri, respectiv strângerea semnăturilor, care se realizează în toată ţara, este obţinerea dreptului de vot al reprezentantului elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Recomandările redacției