Exif_JPEG_PICTUREO sărbătoare tradițională a sântănenilor de etnie germană își va derula încă o ediție în această duminică, în Sântana. „Sărbătoarea pomului de mai“ – adică „Mainbaum Fest Sanktanna“ este o tradiție originală cu un șir lung de ediții în care etnicii germani își etalează atât frumusețea portului popular local cât și frumoasele obiceiuri și cântece, întreg programul fiind susținut în special de generația tânără.
Ediția din acest an va demara la orele după-amiezii, începând cu ora 16 și va fi găzduită pe spațiul secției germane de pe str. Muncii, fiind organizată cu sprijinul unei impresionante liste de sponsori și organizatori. Printre aceștia se numără: Primăria Orașului Sântana, Școala Generală „Sfânta Ana“- secția germană, Asociația „Prietenii Școlii“ – Sântana, Forumul Democrat al Germanilor din Sântana, alături de sponsorii: Altersheim Sanktanna, SC Romgera SA, Comitetul de părinți, Combinatul Agroindustrial Olari SRL ș.a.
Programul va începe cu întâlnirea perechilor de dansatori, urmată de întâmpinarea oaspeților. Urmează, la ora 16, defilarea dansatorilor și a tuturor doritorilor prin oraș.
La ora 17 va avea loc dansul tradițional în jurul pomului de mai. Va urma licitația mieilor după care, în jurul orei 20 câștigătorii licitației vor defila în alai prin oraș.
„În organizarea acestei sărbători tradiționale a etnicilor germani s-a implicat atât Primăria Orașului Sântana cât și reprezentanții acestei etnii, care odată era extrem de numeroasă în acest oraș. Obiceiul este unul deosebit de pitoresc și la el participă toți cei care iubesc acest gen de manifestări original“, ne spunea primarul orașului, Daniel Tomuța.

Recomandările redacției