rugbyRugbiştii de la CS Universitatea au confirmat, astăzi, evidentul progres în joc din ultima perioadă. Pe o vreme numai bună pentru rugby, studenţii i-au aplicat puternicei formaţii din Bârlad, a treia în Divizia Naţională, o corecţie severă şi neaşteptată.
Chiar şi fără Tercu, Pahonea şi Borcea, toţi trei suspendaţi zece etape în urma bătăii generale de etapa trecută cu Galaţiul, RC Bârlad pornea cu prima şansă în atractivul meci din Sânicolau Mic.
Numai că trupa pregătită de Ovidiu Şerban, secondat de căpitanul Marian Grindei, suspendat şi el o etapă dar care pare atras şi de antrenorat, a făcut cel mai bun meci de până acum din campionat. Extrem de determinaţi şi energici, arădenii au impresionat prin jocul legat, în viteză, dar şi prin deosebita risipă de efort.
Forcingul arădean a început încă din start, iar după un prim sfert de oră în care moldovenii au fost masaţi în propria jumătate, Ghiur reuşea primul eseu, transformat de Afloare, scor 7-0 în minutul 16.
Singura tresărire de orgoliu a Bârladului am consemnat-o în minutul 25, atunci când au egalat la 7, eseu transformat, la capătul unei reuşite contestate de Şerban, care a cerut „înainte”.
Arbitrajul centralului clujean Copil a fost însă unul discret, fără să influenţeze rezultatul. Având deja experienţa meciurilor anterioare, puştii lui ªerban nu au cedat teren şi au continuat să îşi facă jocul, iar Tomaşcu marca al doilea eseu, transformat de acelaşi spiriduş Afloare, după exact o jumătate de oră.
Bârladul a acuzat şocul, iar o mare nesincronizare în echipa oaspete i-a permis lui Pop să scape singur spre eseu, după o superbă acţiune personală. Afloare nu a ratat nici de această dată ţinta iar Şerban era încântat de evoluţia elevilor săi, care conduceau după prima repriză cu 21-7.
Îngrijorările antrenorului arădean, care anticipa la pauză o relaxare şi o lipsă de concentrare în rândul echipei sale, aveau însă să se adeverească. Bârladul a redus rapid din diferenţă, printr-o lovitură de pedeapsă, iar după 50 de minute scorul era 21-10, dife­renţă deloc liniştitoare. Studenţii au căzut apoi în capcana oaspeţilor, provocatori şi dispuşi la scandal, iar Moraru, urmat la doar patru minute de Farcaş, primeau galbene şi îşi lăsau echipa în dublă inferioritate numerică.
În loc să profite şi să ameninţe rezultatul, Bârladul avea să greşească decisiv în minutul 62, când Florea a interceptat excelent un balon, cursa de aproape 50 de metri finalizându-se cu cel mai frumos eseu al meciului, dar şi cu o eliminare temporară în tabăra moldavă. Incomodat şi de vânt, Afloare a ratat prima transformare, dar Aradul era oricum pe val, 26-10. Finalul îi surprinde tot pe arădeni în prim-plan, eseurile marcate de Moraru şi Burai, reuşite transformate de Bălţatu, consfinţind o victorie clară şi preţioasă pentru CSU Arad, scor final 40-10.
Ovidiu Şerban a început în formula: Tomaşcu, Maxim, Floruţ – Mardari, Moraru – Dîngă, Pop, Ciocan – Afloare, Bălţatu – Ţepurilă, Farcaş, Florea, Ghiur – Tiron. Pe parcurs au mai intrat Burai, Constandache, Ene, Nastiuc, Brie şi Olariu. Succes cu bonus ofensiv pentru trupa universitară, care cu cele 14 puncte adunate în şapte etape, se apropie de podiumul Diviziei Naţionale. În etapa viitoare, prima a returului, programată pe 25 mai, studenţii se deplasează în Moldova, pentru dificila confruntare cu Bucovina Suceava.

Recomandările redacției