nelutuSenatorul liberal Ioan Cristina, co-preşedinte al USL Arad, îşi dorește ca Uniunea Social Liberală să rămână o construcție solidă, acest lucru fiind subliniat, potrivit acestuia, şi în cadrul Biroul Permanent Naţional al PNL. „Decizia Biroului Permanent al PNL este ca acel articol din protocolul USL care interzice atacurile publice reciproce la adresa colegilor sau partidelor din coaliție să rămână în atenția conducerii și să fie aplicat fără nici un fel de ezitare. Se pot exprima opinii divergente, opinii personale, nu există nici o îngrădire a libertății de exprimare, dar sunt de neacceptat atacurile, acuzațiile și etichetările”, a de­- clarat senatorul Ioan Cristina, atrăgând atenţia că oricine încalcă articolul res­pectiv din protocolul USL va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau din Uniunea Social Liberală.
Senatorul consideră că, la Arad, în afara diferendului de la Târnova, unde PSD s-a aliat cu PD-L împotriva primarului liberal şi a consilierilor liberali, nu sunt probleme deosebite în funcţionarea USL.
După scandalul din interiorul USL, de la finele săptămânii trecute, re­pre­zentanţii PD-L spun că asemenea ca­zuri, gen Sorin Roşca Stănescu pot apărea oricând din pricina frustrărilor. Senatorul Constantin Traian Igaş spune că cel târziu până la alegerile europarlamentare USL se va rupe. „Un lucru este vizibil din exteriorul USL, anume că lucrurile nu decurg aşa cum unii vor să pară. Există anumite nemulţumiri, anumite frustrări acumulate şi din când în când oameni igasdin interiorul USL răbufnesc public. Lucrul rău e că în condiţii de tensiune nu putem aştepta ca lucrurile să evo­lueze în direcţia bună. USL trebuie să-şi ducă la bun sfârşit programul cu care a venit în faţa românilor şi să fie judecaţi de alegători ca o echipă compactă nu împrăştiaţi pe bucăţele. Cred că acest lucru nu se va întâmpla, iar cel târziu în preajma alegerilor europarlamentare ruptura se va produce”, a declarat Constantin Traian Igaş, senator PD-L.

Recomandările redacției