abelAmpla operaţiune de căutare a omului de afaceri Abel Apostol ar putea fi reluată în această săptămână. Reamintim faptul că peste o sută de voluntari şi-au dat întâlnire în Pădurea Ceala în data de 14 mai, la două săptămâni de la dispariţie, pentru a-l căuta pe Abel. După ce li s-a făcut instructajul în faţa terenului de fotbal din Sub­cetate, voluntarii au fost conduşi spre Pădurea Ceala, unde au fost împărţiţi în grupe alcătuite din 11 – 12 persoane. Fiecare grupă a fost condusă de un profesionist de la gruparea Salvo Timişoara. Odată ajunse în pădure, grupele au pornit în cercetarea oricărui indiciu care ar fi condus la descoperirea trupului lui Abel Apostol.
Voluntarii au găsit atunci câteva haine şi poze în pădure, însă după cercetarea lor amănunţită de către membrii familiei, s-a dovedit că obiectele găsite nu aveau legătură cu Abel. Voluntarii nu s-au lăsat însă descurajaţi şi au continuat căutările până la lăsarea serii.
„Poliţia ne-a întrebat dacă mai putem să adunăm voluntari pentru căutarea tatălui meu, iar răspunsul nostru a fost unul afirmativ. Avem foarte mulţi prieteni, rude şi apropiaţi care doresc să ne ajute şi care sunt dispuşi să îl caute pe Abel. Noi suntem la dispoziţia autorităţilor, iar atunci când ne va cere implicarea o vom face. Cel mai probabil în această săptămână vor fi reluate căutările. Anchetatorii nu ne-au specificat încă zona pe care va trebui să o acoperim“, ne-a declarat Albert Apostol, fiul celui dispărut.
Căutarea prin pădure nu este atât de simplă precum poate părea la prima vedere, iar profesioniştii care au organizat cercetările din 14 mai atrag atenţia voluntarilor să nu se aventureze în căutarea lui Abel pe cont propriu. „Noi am impus nişte reguli celor care s-au implicat în această acţiune. Fiecare echipă de cercetare a fost dotată cu staţie de emisie-recepţie, prin care s-a ţinut legătura permanentă cu baza. De asemenea, oamenii au fost dotaţi cu trusă de prim ajutor, cazmale, busole. Au fost ajutaţi de câini de urmărire şi ATV. În plus, fiecare echipă a fost coordonată de către un profesionist. Nimeni nu îi poate opri pe voluntari să se organizeze de unii singuri şi să efectueze căutări pe cont propriu, însă le recomandăm să nu se aventureze. Pădurea poate deveni o capcană pentru ei, un loc extrem de periculos, dacă nu ţin cont de anumite reguli stricte. În pădure sunt animale sălbatice: mistreţi, vulpi. Totodată există pericolul rătăcirii, oamenii pot cădea în canale sau pot să se accidenteze foarte grav. Câte persoane sunt în măsură să dea prim ajutor? Mai pot cădea crengi uscate sau să le intre vegetaţie în ochi“, ne-a declarat coordonatorul stra­tegic în această misiune de căutare, din cadrul Salvo Timişoara.
În cazul în care trupul lui Abel este găsit, atunci cel care îl găseşte trebuie să fie foarte atent să nu se apropie de acea locaţie. „Altminteri se pot distruge probe esenţiale. Persoana, dacă se află într-un loc nesigur din pădure, trebuie să marcheze locul şi să lase urme în timp ce se retrage, pentru a nu uita locul în care a fost găsit cadavrul. Apoi trebuie să anunţe autorităţile şi să le conducă la locul stabilit“, susţine coordonatorul din cadrul Salvo Timişoara.

Recomandările redacției