falsPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care a încercat să iasă din ţară împreună cu fiul lui, în vârstă de 9 ani, fără acordul mamei acestuia. Acesta a prezentat o declaraţie notarială falsă la frontieră.
În data de 16 mai, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism marca BMW înmatriculat în Marea Britanie, cetăţeanul român Florin S., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Teleorman, însoţit de băiatul său în vârstă de nouă ani.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pentru minor, o procură notari­ală eliberată la un birou notarial din municipiul Caracal din care reieşea acordul mamei pentru a călători în străinătate cu copilul. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinea condiţiile unuia autentic, motiv pentru care au recurs la verificări. „În urma cercetărilor, a rezultat faptul că declaraţia prezentată nu a fost eliberată de un birou notarial, aceasta fiind falsă. Referitor la documentul fals, persoana în cauză a declarat că l-a primit de la o persoană necunoscută de sex masculin, în data de 08 aprilie 2013, contra sumei de 430 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei, bărbatului fiindu-i întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (C.G.)

Recomandările redacției