lupteLuptătorii de la CS Astra îşi anunţă încă de pe acum intenţiile de a cuceri titlul naţional în Superliga seniorilor. După ce au triumfat în Capitală, în fieful Stelei, elevii lui Spiridon Stanciu au repurtat o a doua victorie de etapă, de această dată la Arad, în sala de sport a liceului „Sabin Drăgoi”.
Arădenii s-au impus într-o manieră şi mai clară, iar la final au adunat 69 de puncte, faţă de cele 61 şi 52 adunate de Steaua, resspectiv Dinamo. Celelalte echipe participante au fost CSM Slatina, CSM Suceava şi CSM Piteşti.
Rezultatul clubului vagonar este cu atât mai important cu cât au lipsit cinci componenţi de bază ai lotului (Grăjdan, Mihuţ, Dudău, Pârvan şi Barbazan), plecaţi cu lotul naţional la un puternic turneu la Salonic, în Grecia. De absenţa lor au profitat Zaporojan, Căşaru, Toia, Cojocaru şi Anton, care au demonstrat că îşi merită locul în rândul echipei arădene, plus alţi patru sportivi cu state vechi, Macarei, Vagiunic, Ianţoc şi Dumangiu.
A treia, ultima etapă de calificare, va avea loc la Bucureşti şi va fi găzduită de Dinamo, pentru ca apoi primele patru clasate să meargă la turneul final, unde Astra se va lupta să schimbe în aur argintul cucerit în precedentele trei ediţii ale Superligii Naţionale de lupte greco-romane.

Recomandările redacției