serbanVictoria în faţa Bârladului, unde există un centru olimpic de rugby, ar putea fi un nou şi frumos început pentru tânara divizionară secundă a Aradului.
Este fără îndoială cel mai important succes al debutului de sezon în Divizia Naţională, încântător fiind nu doar jocul, ci şi maniera în care studenţii s-au impus în faţa uneia dintre protagonistele campionatului.
Cele şase eseuri marcate, disciplina tactică dar şi pofta de joc a elevilor săi l-au făcut pe Ovidiu Şerban să îşi aplaude la final echipa. A fost poate unul din puţinele jocuri în care vulcanicul antrenor arădean, mulţumit şi de arbitraj, a stat liniştit pe margine.
Totuşi, mai sunt multe de pus la punct, iar Şerban este realist şi conştient că greul de abia acum începe. Marele of rămâne tinereţea şi lipsa de experienţă, dar timpul le va rezolva pe toate, crede Şerban, bucuros şi pentru performanţa baschetbalistelor de la ICIM: „În primul rând vreau să le felicit şi eu pe fetele de la baschet, care au adus un zâmbet acestui Arad amărât din punct de vedere sportiv. În ceea ce priveşte meciul de astăzi, pentru noi nu este un rezultat surprinzător, întotdeauna facem un joc bun în prima repriză, în care se vede pregătirea. În a doua nu ne mai concentrăm şi ne cam chinuim, dar asta datorită vârstei. Cine nu se pricepe să nu mai facă comentarii, pentru că aceşti băieţi vor creşte de la un meci la altul. Au nevoie de experienţă, iar după aceea vor dispărea şi aceste probleme. Nu ştiu dacă este cel mai bun meci din acest campionat, pentru că reprize la fel de bune am mai făcut la Petroşani şi Buzău.”
Antrenorul echipei arădene are încredere în acest nou proiect, cu jucători tineri şi talentaţi, în foame de afirmare, plus că este ceva mai optimist în privinţa susţinerii financiare de pe plan local: „Oricât ai munci de mult, dacă nu eşti susţinut este foarte dificil să faci performanţă. Şi din această echipă o să vedeţi că o să plece iar 4-5 copii, unii la echipa naţională, iar toată lumea va uita de unde au plecat. Să nu uităm că Fercu, Lemnaru sau fraţii Ursache, chiar dacă au venit din alte părţi, au învăţat rugby la Arad. Ştim ce trebuie să facem în continuare, problema noastră rămâne doar finanţarea. Eu cred că va fi ok, din discuţiile avute cu domnul primar se pare că acest an va fi altfel din punct de vedere al susţinerii, nu neapărat pentru rugby, ci şi pentru celelalte sporturi. Să nu uităm că CS Universitatea Aurel Vlaicu înseamnă nu doar rugby, avem rezultate foarte bune la aerobic, atletism, judo sau şah, secţii care fac cinste clubului nostru.”

Recomandările redacției