Prin Programul Ministerului Dezvoltării Regionale, Locuinţei şi Turismului, pentru oraşul Nădlac s-a atri­- buit finanţare pentru 16 unităţi de locuinţe pentru tineri, locuințe destinate închirierii.
O vreme, aceste lucrări au stagnat, apoi s-au reluat acum lucrările fiind avansate. În 2012 erau speranțe că blocul îşi va dobândi beneficiarii dar problemele financiare şi cele legate de utilităţi au întârziat din nou finalizarea lui.
Trebuie spus că Primăria Oraşului Nădlac a făcut toatre demersurile permise de lege pentru ca acest bloc să poată fi construit: a atribuit către ANL teren pe care este construit fără plată (în suprafaţă de 1.580 mp); s-au efectuat studii de fezabilitate în valoare de peste 14.000 lei, suportate de la bugetul local. Valoarea investiţiei este peste 3.325.000 lei (TVA inclus).
Blocul are 16 apartamente cu câte două camere și boxă la subsol și fiecare cerere a fost analizată în parte cu atenţie, fiind depuse mai numeroase cereri decât numărul apartamentelor de la cei ce îndeplinesc condiţiile. La ora actuală se lucrează la realizarea branșamentelor de gaz. Blocul a fost și izolat termic, exterior.
„Atribuirea s-a făcut în funcție de condițiile fiecărei familii de tineri, conform legii și a Hotărârii Consiliului Local. Avem certitudinea că la sfârșitul lunii iunie cele 16 familii de tineri care trăiesc și muncesc în Nădlac și cărora li s-a atribuit locuințele se vor muta în ele“ ne spunea recent Vasile Ciceac, edilul nădlăcan.

Recomandările redacției