roliFostul utist a petrecut cinci ani în Germania, la Mainz, FSV Frankfurt și SV Darmstadt. La prima trupă amintită, a fost tovarăș de arme cu fundașul central Jurgen Klopp, nimeni altul decât antrenorul principal al Borussiei Dortmund, învinsă de Bayern Munchen în finala Champions League 2012-2013.
Roli Nagy și Jurgen Klopp, care și-a petrecut întreaga carieră de fotbalist la Mainz, au împărțit vestiarul în anii 1997-1998 și 1999-2000. Pe atunci, gruparea de la care s-au ridicat Andre Schurrle (e cu un pas în curtea lui Chelsea) ori Neven Subotic (fundașul care le-a refuzat un gol lui Bayern sâmbătă seară, pe Wembley) activa în 2.Bundesliga.
„Un tip simpatic, isteţ, modest, iar în teren arăta inteligență. Era fundaș dreapta la Mainz, post pe care mai juca Joe Panait (n.r. fostul jucător al Stelei și al Petrolului), dar trecea și central când era nevoie. Își făcea treaba și în ofensivă, în special la momentul fix. Era jucător de echipă, de vestiar, orice antrenor și l-ar fi dorit”, l-a des­cris arădeanul pe vicecampionul european.
Cei doi au rămas amici și în ziua de azi, iar Nagy s-a arătat încântat de rea­lizările lui Klopp: „Nu de mult am și vorbit cu el, ținem legătura. A arătat că are calități, e un antrenor cu rezultate. Ce s-a întâmplat la Dortmund după situația de criză arată că într-adevăr a mișcat ceva acolo”.
Roli s-a cam împărțit la marele meci. „Chiar m-a întrebat fiul meu cu cine țin, el a fost de partea lui Dortmund. Eu, de copil, eram suporter Bayern. Dar ce am văzut în era Klopp la Borussia îmi place mult. S-a jucat fotbal modern în finală, ce se cere. Mi-aș dori să fi fost prelungiri și chiar penalty-uri, era genul de meci care nu vrei să se termine. A fost o finală frumoasă, cu goluri și cu atmosferă extraordinară. Chiar și pierzătoarea e câștigătoare”, a punctat cel care în România a jucat la Motorul, UTA, Brașov, Steaua și Ineu.
Valoarea celor două trupe care au luptat pentru trofeu nu poate să nu încânte. „În campionat, m-am uitat cap-coadă la ambele echipe. Indife­rent de scor, jucătorii la fel „pedalau”, nu concepeau să nu joace. E și greu să alegi un favorit, sunt Lewandowski, Blaszczykowski respectiv Ribery, Robben sau Alaba. Joacă ambele faze ale jocului, statisticile arată kilometrii alergați în timpul jocului, nu e întâmplare că sunt acolo. Nu știu dacă se mai poate repeta în curând, dar anul ăsta Bayern a luat tot ce s-a putut lua. Mai are Cupa Germaniei, cu Stuttgart. E de apreciat ce s-a întâmplat în Germania, se simte și la echipa națională revirimentul”, a încheiat actualul antrenor al generațiilor 1999-2000 de la Atletico.

Recomandările redacției