studenti_jobEşti elev sau student şi te gândeşti cum să faci un ban pe timpul verii? Iată câteva idei despre ce joburi temporare ai putea încerca vara asta.

La terasă sau la restaurant. Cum terasele sunt pline vara, nu îţi va fi greu să găseşti un job de ospătar, barman sau picol, în oraşul în care locuieşti sau în staţiunile de pe Litoral. De asemenea, poţi opta să lucrezi la un fast-food.

La un hotel. Dacă eşti o persoană sociabilă şi îţi place să lucrezi cu oamenii, atunci poţi munci ca recepţioner( ă).

Distribuitor pliante. Poţi participa la campanii promoţionale, de sampling, să împarţi pliante sau să promovezi diverse produse.

Agent de vânzări. Va trebui să stabileşti întâlniri cu potenţialii clienţi şi să-i convingi să cumpere produsele sau serviciile angajatorului. Dacă reuşeşti, primeşti un procent din valoarea contractului.

Meditaţii şi traduceri. Dacă ştii foarte bine limbi străine, poţi da meditaţii sau poţi deveni colaborator la o firmă de traduceri.

Operator sondaje de opinie. Un job parttime, pentru care nu ţi se cere experienţă. Sondajele de opinie se pot face pe teren (stradă, la metrou etc.), prin telefon sau oriunde te trimite firma pentru a obţine informaţiile dorite.

Operator callcenter. Ai putere mare de convingere? Atunci te poţi angaja ca operator telefonic. Vei suna actuali sau potentiaţi clienţi ai unei companii sau vei fi sunat pentru diverse sfaturi legate de produsele companiei respective.

Secretariat. Dacă eşti o persoană plăcută, organizată, ai abilităţi de comunicare şi nu te deranjează să stai opt ore într-un birou, atunci poţi încerca un job de secretariat.

Internship plătit. Studenţii şi absolvenţii au posibilitatea de a intra în multinaţionale, prin programele de internship sau de training (2-3 luni). Tinerii vor avea posibilitatea să intre în contact cu modul de lucru din compania respectivă, să treacă prin toate departamentele şi să aibă responsabilităţi. În majoritatea acestor programe se primesc şi salarii şi se lucrează între şase şi opt ore.

Călătoreşte şi lucrează în SUA

Work and Travel este un program de schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care oferă posibilitatea studenţilor din alte ţări să muncească legal în Statele Unite pe perioada vacanţei universitare de vară. Prin intermediul vizei J1 poţi să lucrezi până pe 30 septembrie, iar ulterior, cu banii câştigaţi, poţi călători 30 de zile prin Statele Unite. Jobul tău poate fi similar cu acela de acasă sau ceva cu totul nou, oferindu-ţi experienţă de muncă.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției