mateibhChiar dacă acasă au dezamăgit la ultima lor apariție, utiștii s-au revanșat în deplasare, pe terenul unei rivale din Vestul țării. „Bătrâna Doamnă” a scos la iveală resurse nebănuite, mai ales după ce 17 minute făcuseră două modificări după accidentările lui Voiculeț și Gligor și au învins o formație gazdă ce pornea mare favorită cu toate „vedetele” sale pe teren. Meritul utiștilor e cu atât mai mare cu cât utiștii au revenit de la 2-1 pentru adversari în condiții grele de joc și cu multe improvizații în echipă. Din păcate, succesul nu face decât să consolideze un loc 4 ce nu înseamnă nimic în economia promovării, dar care s-ar putea să-i mai salveze pe unii jucători de disponibilizare.
Fără Laso, Kovacevic, Feussi și Badea, Adrian Falub a improvizat destul de mult în primul „unsprezece” introdus la Oradea. Matei a fost însărcinat să facă banda dreaptă, Voiculeț a trecut mijlocaș central, iar Oara – „aripă” stângă. Orădenii au optat pentru doi fundași laterali foarte ofensivi, Coroian și Pop, în timp ce cuplul de atacanți a fost format din Markus și Bud.
În ciuda terenului greu, cele două formații au avut un start de meci lansat. După două-trei acțiuni bune de-o parte și de cealaltă, arădenii au deschis tabela. Siminic a pasat de pe stânga, Bîrză i-a luat fața lui Țoca, iar fundașul orădean a alunecat la picioarele utistului și „centralul” a dictat penalty. Gligor a executat precis în stânga portarului și UTA conducea cu 1-0. Din păcate, autorul golului, ca și Voiculeț, au părăsit prematur terenul ca urmare a unor accidentări, iar bihorenii au început să se trezească la viață. Supic a intervenit decisiv în două rânduri în defensivă, același lucru făcându-l și Ene în fața lui Ene. În minutul 27, însă, apărarea arădeană a fost desfăcută cu o pasă filtrantă, Mărkuș a tras din prima, de la 23 de metri, ușor lateral dreapta la colțul lung pe lângă un Amadio ieșit la 12 metri de propriile buturi: 1-1. La următoarea fază, UTA a cedat din nou. Vasilache l-a deschis pe Mărkuș, acesta a centrat nestingherit de pe stânga, Siminic a luftat în fața lui Bud, care trage lângă bară, la colțul lung al porții arădne. „Alb-roșii” au încercat să revină rapid în joc, dar Silvășan a reluat cu capul pe lângă cornerul lui Siminic, pentru ca acesta din urmă să trimită un șut de la 30 de metri ce nu a trecut departe de poartă. Așadar, gazdele au intrat cu avantaj la cabine: 2-1.
„Textiliștii” au început mai bine și repriza a doua, însă Monac a tras mult peste poartă, iar Supic a preluat greșit o minge trimisă din corner de Siminic. În minutul 51, Falub avea să-și epuizeze toate schimbările odată cu introducerea pe teren a lui Capătă în locul lui Monac. Bîrză a trimis și el o lovitură de cap din careu, însă prea slab pentru a-l învinge pe Popescu. Însă, arădenii aveau să valorifice și pe tabelă evoluția bună partea secundă. Siminic a centrat de pe dreapta, iar Ene a marcat cu capul din fața lui Popescu, ieșit greșit la intercepție: 2-2. Era minutul 62, pentru ca după alte trei minute, UTA să treacă în avantaj. Neagu a scăpat pe stânga, a centrat în fața porții, unde Bîrză a fost împins din spate de Pop. Al doilea penalty obținut de arădeni a fost transformat cu precizie de Silvășan: 2-3. Vizitatorii nu au oprit motoarele și au trecut în două rânduri pe lângă golul 4. Neagu, bine angajat de Mărginean, a tras în cros din careu, dar Popescu a respins cu un ultim efort în corner, iar apoi șutul pu­ternic al lui Matei din careu a trecut milimetric pe lângă colțul lung. Scăpați basma curată, orădenii au revenit în atac, dar în afara unor centrări din faze fixe nu au apărut în careul advers. Asta până în ultimele 10 minute ale partidei. Atunci, Sorian a reluat cu capul puțin pe lângă colțul lung, iar Bud l-a întrebuințat pe Amadio cu un șut din întoarcere de la 14 metri. În rest, defensiva „alb-roșiilor” a „măturat” totul, iar „Bătrâna Doamnă” a luat trei puncte neașteptate, dar meritate, pe Crișul Repede.
Formații:
FC Bihor: Popescu – Coroian, Țoca (min. 46 – Tînc), Lazăr, Pop – Florean, Vasilache (min. 83 – Sorian), M. Popa, Bic (min. 51 – Tîrnăcop) – Bud, Mărkuș. Antrenor: Marian Pană
UTA: Amadio – Ene, Supic, Gligor (min. 18 – Neagu) – Matei, Mărginean, Voiculeț (min. 9 – Bîrză), Siminic – Monac (min. 51 – Capătă), Silvășan, Oara. Antrenor: Adrian Falub
Arbitri: Dorin Voina (Reșița) – Radu Despa și Cristian Lucaci (ambii di Baia Mare). Rezervă: Sorin Tarcea (Timișoara).
Cartonașe galbene: Pop – min. 64 / Bîrză – min. 47, Ene – min. 69, Oara – min. 90
Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara) și Cristinel Ristache (Reșița)

Recomandările redacției