universPatru elevi din judeţul Arad au plecat, ieri, la Galaţi pentru a participa la faza naţională a concursului „Universul cunoașterii prin lectură” care se va desfăşura în acest weekend. Este vorba despre Alexandru Rus, de la Școala Gimnazială Sabin Manuilă Sâmbăteni, Diana Mariş de la Liceul Tehnologic Moca Voievod, Hălmagiu, Teodora Bălănescu de la Școala Gimnazială Andrei Șaguna, din localitatea Andrei Șaguna şi Mădălina Țuțuian de la Școala Generală Livada. Elevii vor fi însoţiţi de profesoarele Crina Lazea, Jeni-Angela Florea, Manuela Codruța Ciulică, Cristina Kuschausen şi de Monia Deta, directoarea Şcolii Generale din Felnac, cea care a coordonat etapa judeţeană. În pregătirea celor patru elevi şi în stabilirea portofoliului s-au implicat şi Diana Achim, inspector de Limba şi Literatura Română şi profesoara Ilinca Laura de la Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta.
„Universul cunoașterii prin lectură” este un concurs organizat pentru prima oară anul acesta de Ministerul Educaţiei special pentru copiii din mediul rural. Manifestarea are ca obiectiv asigurarea egalității de șanse la nivelul activității de excelență, prin valorificarea competenței de lectură ca pre­misă în sporirea orizontului cognitiv și dobândirea succesului școlar.
Facem precizarea că cea mai mare notă la faza judeţeană a obţinut-o elevul pregătit de Crina Lazea, Alexandru Rus: 9,40. Să sperăm că cei patru elevi vor avea succes şi se vor întoarce cu premii şi de la faza naţională!

Recomandările redacției