interviu cu dl. Mircea Para, viceprimarul comunei Şimand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA-Domnule Mircea Para, este pentru prima dată când vă prezentăm cititorilor ziarului nostru, motiv pen­tru care vă propunem să începem discuţia noastră cu o scurtă trecere în revistă a principalelor elemente biografice…
-Este şi firesc să începem aşa. M-am născut pe data de 26 martie 1974 în localitatea Chişineu-Criş, clasele gimnaziale le-am absolvit aici, la Şimand, Liceul la Lipova, iar Facultatea de Administraţie Publică la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad…
-Iar din 2012 sunteţi consilier lo­cal şi viceprimarul comunei Şimand…
-Exact. Mă bucur să fac echipă cu domnul primar Dema, cu atât mai mult cu cât facem parte şi din aceeaşi formaţiune politică, respectiv Partidul Naţional Liberal.
-Cum vă împăcaţi cu consilierii din PSD?
-Din păcate, trebuie să spun, cu durere, că partenerii noştri din PSD n-au vrut nici măcar să voteze bugetul comunei şi la absolut toate şedinţele votează în contra proiectelor noastre pentru dezvoltarea comunei. Nu-i problemă, suntem destui consilieri pentru a forma o majoritate şi fără votul domniilor lor, dar este cât se poate de trist să vedem că pun interesele comunei mai jos decât unele interese minore, cu precădere de ordin personal.
-Domnule viceprimar, o primă întrebare vine în legătură cu minu­natul părculeţ pe care l-am văzut astăzi în faţa Primăriei din Şimand, părculeţ care impresionează atât prin configurarea lui, cât şi prin integrarea în contextul centrului lo­calităţii, modernizat deodată cu şo­seaua naţională.
-Acesta a fost şi gândul nostru, de a nu rămâne în urma investiţiilor guvernamentale din comuna noastră. De fapt, toate obiectivele pe care le urmărim noi, din punct de vedere edilitar-gospodăresc şi nu numai, vizează creş­terea bunăstării locuitorilor comunei noastre. Revenind la proiectele pe care le avem în vedere pe termen scurt, chiar acum modernizăm aproximativ 2 kilometri de străzi, repectiv în zona Pizzeria Dacor-Hotăran Mircea, Fildan Gavrilă-Dehelean Maria şi Ursuţ Ioan-Petriţa Ştefan. Am dat numele cetăţenilor în dreptul cărora se află casele pe care le-am luat ca reper. În paralel ne ocupăm de pietruirea altor străzi din comună, dar şi de amenajarea trotuarelor.
-Am aflat că amenajaţi şi o capelă într-unul dintre cimitirele din localitate.
-Este vorba despre construirea unei capele în cimitirul ortodox, una dintre condiţiile europene pe care trebuie să le îndeplinească fiecare localitate. În cazul nostru, ne-am bucurat şi de un ajutor de 50.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Arad şi dorim să-i mulţumim pe această cale domnului pre­şedinte Nicolae Ioţcu, la care se adaugă încă 30.000 de lei din partea noastră, a Consiliului Local Şimand. În plus faţă de amenajarea capelei, am alocat încă 50.000 de lei pentru împrejmuirea cimitirului ortodox.
-Domnule viceprimar, ce ne puteţi spune despre starea şcolilor din comună?
-Chiar lângă Primărie, la Şcoala primară din Şimandul de Jos vom reabilita şi izola termic aceast imobil, lucrări în valoare de 50.000 de lei. Apoi, am reabilitat o sală de clasă la Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 din Şimandul de Sus, iar în prezent amenajăm un teren de sport la Şcoala Gimnazială cu clasele V-VIII. Şi, pentru că tot vorbim despre şcoli şi despre învăţământ, doresc să vă informez că, împreună cu domnul primar am distribuit cadouri tuturor copiilor din comuna noastră cu ocazia Zilei de 1 Iunie, urându-le tuturor şi pe această cale multă sănătate, fericire şi mult succes la învăţătură.
-Un gest excelent. Domnule viceprimar, tot de cultură şi de trăirea spirituală ţin şi cultele religioase din Şimand…
-Evident, iar în ceea ce ne priveşte le susţinem pe toate, în egală măsură. Chiar înainte de Sfintele Sărbători Pascale, fiecare dintre cele patru culte din Şimand a primit din partea noastră un ajutor financiar de 15.000 de lei.
-Domnule viceprimar, când se ţin Zilele Şimandului?
-Anul acesta se ţin la 1 septembrie. Va fi o paradă a trăsurilor, un concurs hipic, ca să respectăm tradiţia noastră, dar şi foarte mulţi invitaţi: „Cununiţa” din Sântana, ansamblurile din Ineu, Chişineu-Criş, Socodor, Zimand, Grăniceri, Bârsa şi Macea, la care se adaugă şi cele două ansambluri folclorice ale noastre, respectiv „Junii” şi „Garofiţa”.

Recomandările redacției