valutarPoliţiştii arădeni au intensificat controalele la societăţile care manipulează şi transportă valori. Administratorul unei case de schimb valutar a fost depistat că transporta fără a respecta normele privind transportul de valori monetare. În cadrul controalelor efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului şi Biroului de Ordine Publică, la societăţile care manipulează şi transportă valori, au fost constatate mai multe nereguli pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.000 de lei.
În cursul zilei de ieri, poliţiştii l-au depistat pe V. P., administrator al unei case de schimb valutar, care transporta suma de 325.000 de RON, cu un autovehicul care nu era amenajat pentru această operaţiune şi, de asemenea, nu era însoţit de agenţi de securitate calificaţi, atestaţi şi dotaţi cu armament.
În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu avea, conform legii, nici plan de pază pentru transport de valori avizat de poliţie. „Conform Legii 333/2003 și HG 301/2012 privind transportul de valori monetare, administra­torul societăţii de schimb valutar fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Pentru prevenirea incidentelor în care poate fi implicat personalul acestor societăţi cu profil de manipulare şi transport de valori, poliţiştii au instruit reprezentaţii societăţilor, inclusiv diriginţii oficiilor poştale şi factorii poştali şi le-au adus la cunoştinţă prevederile legale care trebuiesc respectate în acest domeniu.
(C.G.)

Recomandările redacției