frfMircea Sandu și-a impus punctul de vedere cu ocazia ședințelor de Comitet Executiv și Adunării Generale a Fede­rației Române de Fotbal. Sâmbătă, la Casa Fotbalului, s-a făcut voia „Nașului”, care nu a mai acceptat niciun compromis în ceea ce privește sistemul de promovare – retrogradare la nivelul primelor trei ligi.
Prin urmare, ediția viitoare a Ligii 1 va aduna la startul ei 16 sau 17 echipe, singura necunoscută fiind în dreptul Universității Cluj ce a depus apel la TAS la decizia de neacordare a licenței. Gloria Bistrița, CSMS Iași, Concordia Chiajna și CS Turnu Severin rămân retrogradate ca urmare a locurilor din clasament, iar Rapid fiindcă a căzut „examenul” licențierea. Proaspăt licențiate, Corona Brașov, ACS Poli Timișoara, FC Botoșani au acces deja în elită, în timp ce Să­geata Năvodari așteaptă rejudecarea apelului, însă există semnale că va fi și ea admisă. Dacă – totuși – acest lucru nu se va întâmpla, nicio o altă divizionară secundă nu-i va ține locul grupării constănțene și Liga 1 se va desfășura în 15 sau 16 formații (U. Cluj?).
Doar în Liga a II-a s-a făcut un mic compromis, în sensul că e necesar să li se facă loc celor de la Rapid și – probabil – U. Cluj și – eventual – Universității Craiova. Astfel că, în loc de două serii a câte 14 formații, vorbim de o serie de Est cu 15 echipe și una de Vest cu 14, 15 sau 16 echipe. Cert este că UTA va avea mare concurență pentru un loc promovabil împotriva Severinului, Bistri- ței, lui FC Bihor, FCM Târgu Mureș și, probabil, U. Cluj și U. Craiova.
În fine, eșalonul trei a fost trecut la capitolul diverse în Adunarea Generală de sâmbătă. Prin urmare nu a existat nici măcar o dezbatere sau contestații, ci s-a mers pur și simplu pe varianta vehiculată și, până la urmă, anunțată prin regulament. Din vară, Liga a III-a va număra 4 serii a câte 18 echipe. Printre combatante nu se va afla Europa Crișul Chișineu-Criș, care a retrogradat din postura de ocupantă a locului 10 în seria a V-a.

Recomandările redacției