Biserica Catolică a organizat, pentru prima dată în istoria sa, o ceremonie de adoraţie euharistică desfăşurată simultan în întreaga lume duminică 2 iunie 2013, între orele 15.00 şi 16.00 GMT, relatează Reuters.

‘Este pentru prima dată în istoria bisericii’ când are loc un asemenea eveniment, a subliniat o oficialitate de la Vatican, menţionând că o estimare a numărului persoanelor care au răspuns la această invitaţie a Papei Francisc de a lua parte la ‘oră sfântă’ de rugăciune este deocamdată imposibil de făcut.

Participanţii au fost chemaţi să se reunească în catedrale, parohii sau mănăstiri şi să se roage împreună cu Suveranul Pontif, aflat la Bazilica Sf. Petru din Roma. Organizată în cadrul ‘Anului pentru Credinţă’, ceremonia a beneficiat din plin de tehnica modernă, prin intermediul internetului şi al transmisiunilor tv via satelit, imaginea papei putând fi văzută pe tot mapamondul.

După cum a explicat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella, acest act istoric s-a dorit a fi o dovadă a caracterului ‘unitar’ şi plin de milă faţă de cei slabi al Biserici Catolice, relatează EFE.

Pe de o parte, rugăciunile i-au vizat pe ‘cei care sufăr din cauza sclaviei, sunt victime ale războaielor, ale traficului cu persoane sau de droguri sau supuşi la muncă forţată’. Gândurile bune trebuiau să se îndrepte şi spre ‘şomeri, bătrâni, imigranţi, persoane fără adăpost, prizonieri şi toţi cei care sunt victime ale marginalizării’. O altă parte din rugăciuni i-au vizat pe cei aproximativ 1,2 miliarde de credincioşi ai Bisericii Catolice, pentru ca aceasta să fie ‘fără pată şi cusur’.

 

Recomandările redacției