mere_pere_fructeÎţi doreşti să fii în formă tot timpul sau te lupţi cu kilogramele în plus? Iată o listă cu alimentele cele mai sărace în calorii care nu trebuie să lipsească din dieta ta de bază.

Broccoli

Este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sănătoase legume. Trebuie foarte puțin fiert. Ar trebui mai degrabă opărit pentru a-și păstra toate proprietățile. Poate fi consumat și crud, în salate, pentru a avea o eficienţă maximă.

Morcovi

Deși au doar 4% carbohidrați, morcovii reprezintă o excelentă sursă de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le dă și culoarea specifică. Această substanță, precum alfa și beta-carotenul, se poate transforma în interiorul organismului în vitamina A, purtând numele de pro-vitamină. Carotenoidele apără o parte a retinei responsabilă cu privirea de finețe, protejând-o de razele ultraviolete.

Struguri

Strugurii negri sunt extrem de sănătoși, fiind serviți chiar și pacienților în spitale, pentru o recuperare mai rapidă. Strugurii negri și roșii conțin antioxidanți puternici, buni în caz de boli cardio-vasculare. Pe lângă asta, au și efecte anti-cancerigene. Conțin mult potasiu, magneziu și cupru.

Varză

Este o sursă sigurăƒde vitamina B, C, sodiu, fier și are importante proprietăți antibacteriene. 100 de grame de varză conțin 19 kcalorii și este alimentul perfect pentru o bună digestie, poate fi considerat un analgezic natural, iar proprietățile sale antibacteriene te protejează de apariția oricărui virus.

Iaurt

În topul alimentelor sărace în calorii se află şi iaurtul. Nutriționiștii recomandă în curele de slăbire 200 de grame de iaurt.

 

Mere şi pere

Fibrele sunt cele care vă oferă senzația de sațietate și te fac să uiţi de mâncare pentru o perioadă mai lungă de timp. Fructele, în special merele și perele au un conținut ridicat de fibre, dar și de pectină.

Ouă

75 de calorii, atât cât conține un ou, beneficiezi de o mulțime de substanțe nutritive, inclusiv colină, un nutrient esențial pentru creier.

Somon

E o sursă excelentă de acizi grași omega 3 şi foarte hrănitor, putând înlocui cu succes orice alt tip de carne, atât albă cât și roșie.

Ardei iute

Capsaicina, substanța care oferă gustul iute ardeilor, stimulează metabolismul, ceea ce înseamnă că te ajută să arzi mai repede grăsimile.

Lămâi

Citricele precum lămâia, portocala, grepfrutul sunt excelente surse de antioxidanți, bioflavonoide și vitamina C. Un singur fruct conține doza zilnică recomandată de 60 mg. Portocalele conțin hesperidina, în timp ce grepfrutul naringenină. Acestea lucrează cu vitamina C pentru a spori efectul antioxidanților și pot avea efecte anti-cancerigene. În plus, citricele conțin pectină, care scade nivelul colesterolului.

 

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției