Fermierii care au cerut subvenţii pentru animale se pot aştepta la controale în această perioadă. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anun­ţat că se desfăşoară controale la faţa lo- cului în exploataţiile de ovine şi caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare, sector zootehnic, în anul 2013.
În cadrul controlului la faţa locului echipele de control ale APIA vor verifica mai multe elemente. În primul rând, se va verifica existenţa reală a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal. Se va controla existenţa crotaliei auriculare simple, având imprimat un cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute până la 1 ianuarie 2008. În cazul animalelor născute în inte­r­valul 2008-2009 se va avea în ve­dere identificarea cu două crotalii auriculare simple, având imprimat acelaşi cod unic de identificare a animalului. Echipele de control vor verifica şi corespondenţa dintre efectivul înscris în cerere şi efectivul existent în exploataţie, la data controlului.
Data de 3 august 2013 este termenul limită până la care echipele APIA pot efectua controlul la faţa locului, în exploataţiile de ovine şi caprine.

Recomandările redacției