somn_odihnaNu te bucuri de un somn odihnitor şi te trezeşti în repetate rânduri pe parcursul nopţii? Iată şase ponturi pentru a avea un somn mai liniştit.

– Evită folosirea televizorului sau a telefonului mobil
Opreşte televizorul cu cel puţin o oră înainte să te duci la culcare, pentru a da posibilitatea creierului să se odihnească. Spectrul luminii albastre de la ecranul electronicelor afectează somnul.

– Citeşte o carte sau o revistă
Este o metodă plăcută de relaxare, care te va ajuta să ai un somn odihnitor pe parcursul nopţii.

– Schimbă-ţi alimentaţia
Dacă obişnuieşti să consumi produse fast-food, carne grasă şi băuturi alcoolice, în special seara, este cazul să renunţi la aceste obiceiuri. Bea un pahar de lapte înainte, consumă fructe, miere, ovăz sau carne de pui. Carbohidraţii sunt de asemenea buni, căci ajută la creşterea nivelului de triptofan din sânge.

– Stabileşte-ţi un program regulat de somn
Evită programul haotic şi încearcă să te bagi în pat la aceeaşi oră zilnic. De preferat este să dormi cel puţin opt ore în fiecare noapte.

– Renunţă la somnul de după-amiază
Dacă obişnuieşti să adormi în timp ce urmăreşti un serial pe timpul zilei, ar fi bine să renunţi la acest obicei. Te va ajuta să dormi mai adânc noaptea.

– Fă exerciţii
Sportul este o altă modalitate prin care poţi să lupţi cu insomnia, însă terapeuţii recomandă să termini antrenamentul cu cel puţin două ore înainte de ora de culcare

Sursa:  Libertatea.ro

Recomandările redacției