Că în USL Arad nu mai e loc de împăcare o vede toată lumea. Dar ce se ascunde în spatele scandalului nu prea se ştie. În urmă cu câteva zile, preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, arunca pe piaţă că ar exista anumite interese ale deputatului Mihai Calimente, însă s-a mărginit doar la aceste mici acuze, lăsând arădenii să speculeze despre ce ar putea fi vorba. Şi fiindcă noi avem o şopârlă care e tot mai specialistă în informaţii, încât ar putea fi luată consilier de deputatul Calimente, şef la Comisia SIE, vă prezentăm nişte lucruri extrem de interesante povestite de agentul nostru special.
Cică primul scandal ar fi pornit de la şefia poliţiei. Am mai scris despre acest subiect în paginile ziarului nostru, despre cum a fost înlăturat comisarul şef Ioan Tamaş, care încurcase multe afaceri ilegale din Arad, despre cum a fost promovat un poliţist care a luat doi la examenul pentru şefia IPJ Arad, despre cum s-au adunat bani de la interlopi şi oameni de afaceri şi s-au dus la Bucureşti pe filieră liberală. Ăsta a fost doar începutul. Cică au urmat câteva acţiuni care puteau oricând să rupă protocolul la nivel judeţean. Mai întâi, de la biroul ministrului Vosganian aflăm că liberalul Calimente ar fi încercat să pună director la Metrologie pe un om de-al lui, deşi protocolul prevedea că funcţia aparţine PSD. La fel s-a întâmplat şi pe la Finanţe, unde Calimente ar fi umblat cu cioara vopsită, la fel pe la APIA, unde au încercat să tragă sforile duetul Purcaru-Radu Stoian (ăsta parcă era subprefect, nu membru PC; o fi simţind el ceva), în dorinţa de a-l pune, nu de dragul competenţei, în funcţie pe un anume Putin (nu Vladimir), tot pe un post PSD.
Picătura care a umplut paharul a fost însă controlul trimis la Arad de la Corpul de control al ministrului liberal Stroe. Conform informaţiilor noastre, această acţiune de tip mafiot, fiindcă nu se poate numi altfel, are în spate samsarii de terenuri, care de 20 de ani au făcut afaceri nestingheriţi, cu sprijinul unor oameni importanţi din Prefectura Arad, oameni aflaţi astăzi, trecător, pe funcţii importante şi cărora prefectul Pribac le-a stricat planurile.
Despre ce este vorba. Comisia de fond funciar Arad a aprobat mutarea câtorva sute de terenuri ce trebuiau retrocedate în Arad către judeţul Caraş-Severin, la solicitarea Comisiei de fond funciar Caraş-Severin. Astfel, Aradul scăpa de o mare problemă şi de presiunea retrocedărilor, iar terenul arădenilor ar fi putut fi dat arădenilor, nu unor samsari veniţi de aiurea. Problema e însă că de 20 de ani în Arad terenurile au fost o adevărată mină de aur pentru politicieni şi pentru unii din prefectură. Şi atunci, cum să dai aşa sute de hectare, fără niciun leu, când alţii puteau face sute de mii de euro şpagă.
Drept urmare, samsarii de terenuri, alături de reprezentanţii lor din politică şi prefectură s-au gândit să-l execute pe prefectul Pribac, fiindcă a avut tupeul să le strice afacerile. Aşa că, la insistenţele unui deputat liberal şi a unui personaj din prefectură, la Arad fost trimis Corpul de control al ministrului de Interne. Al cărui şef e nimeni altul decât un anume Manoloiu, în strânsă legătură cu un personaj din prefectură şi nevasta acestuia. Şi cum toate se leagă, controlul a venit direct pe problema cu terenurile cedate la Caraş-Severin, iar controlorii nu s-au lăsat până când terenurile cu pricina n-au fost readuse în judeţul Arad, în speranţa că samsarii şi reprezentanţii lor din prefectură şi PNL vor putea să-şi umfle buzunarele, în dauna cetăţenilor din Arad care au de primit pământ. Că ăsta a fost scopul principal se va vedea şi din raportul corpului de control, fiindcă prefectul Pribac a ieşit lacrimă, cum s-ar zice. Ca o paranteză, trebuie spus că al doilea scop al vizitei celor de la Bucureşti a fost Evidenţa Persoanei, unde noi arătam acum două luni că sunt probleme, iar angajaţii ne-au trimis, forţaţi probabil, un comunicat că nici vorbă de aşa ceva. Acum n-am mai primit niciun comunicat des­pre vizita corpului de control, dar am aflat că scopul este să albească situaţia fostei conduceri. Tot la insistenţele personajului din prefectură.
Acţiunea cu corpul de control, demarată la presiunile mafiei terenurilor făcute asupra a doi uselişti certaţi cu legea nu va rămâne cu siguranţă fără ecou. Mai ales că, conform surselor noastre, a fost informat şi primul ministru, şi conducerea centrală a PNL şi PC, dar şi organele abilitate. Pentru tovarăşul liberal al samsarilor va fi mai uşor să scape de repercusiuni, dar omul acestora din prefectură va avea şansa porcului de Crăciun.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției