fertilizare_in_vitro_spitalTurcia a devenit ţara de destinaţie pentru tot mai multe cupluri care nu pot avea copii. Agenţia spaniolă EFE a relatat, recent, că turismul pentru conceperea copiilor în eprubetă a cunoscut o ascensiune fulminantă în Turcia. Unul dintre motive ar fi acela că procedura este foarte ieftină.

Pe lângă tehnologiile avansate privind fertilizarea în vitro, cuplurile pot găsi în Turcia medici amabili şi pregătiţi să le răspundă la toate întrebările legate de infertilitate. Asta scriu jurnaliştii agenţiei spaniole EFE, care precizează că mii de cupluri din Statele Unite ale Americii, din Europa de Est şi din Orientul Mijlocii dau fuga până în Turcia ca să devină părinţi. Pe lângă dotările moderne ale spitalelor, viitorii părinţi aleg această ţară şi pentru că procedura este de până la cinci ori mai ieftină decât la ei acasă.

În State costă 16.000 de dolari. În Turcia doar 4.000

În Turcia, de exemplu, fertilizarea în vitro costă aproximativ 2.500 de dolari. La această sumă se adaugă costul medicamentelor, care variază în funcţie de pacientă între 700 şi 1.800 e dolari. Nota finală de plată la exetrnare ar fi de 4.000 de lor, în condiţiile în care această procedură costă în SUA cel puţin 16.000 de dolari. „Vin şi perechi din Europa Occidentală şi tot mai mulţi americani”, a declarat pentru EFE Burcu Dagistanli, specialist în servicii internaţionale în cadrul unui spital din Istanbul.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției