dodean dodean1Daniela Dodean a revenit în circuitul mondial plină de energie şi optimism, cea mai bună sportivă a Aradului promiţân-du-ne un final de 2013 excelent. Odată ajunsă acasă, jucătoarea de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal a respectat tradiţia, fiind prezentă, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au mai parti­cipat directorul CSM Arad, Viorel Bitang, director adjunct Vasile Păltineanu şi antrenorul coordonator al secţiei de tenis de masă, Cristian Dodean. Operată în iarnă la genunchi, Dana a ţinut să spună încă din start că se află într-o formă fizică impecabilă: „Mă simt foarte bine, iar genunchiul este aproape de 100%. Nu pot să zic că e chiar perfect, dar recuperarea a decurs excelent, chiar nu mă aşteptam să fie atât de bine. La Mondiale, primul concurs oficial după operaţie, nu am avut niciun fel de problemă, iar asta mă bucură nespus de mult”.
Mondialul francez, prima competiţie după operaţie
Dodean a avut un parcurs bun la Mondialele din Franţa, puţin lipsind să se întoarcă acasă chiar cu o medalie într-una din cele trei probe: „La Mondiale a fost foarte frumos pentru mine, m-am simţit atât de bine să fiu din nou la masă şi să am acele emoţii specifice marilor competiţii. A fost primul meu concurs oficial de după operaţie, iar cel mai mult mă bucur că am avut o condiţie fizică perfectă. Pot să spun că şi jocul meu a fost destul de bun, în special la dublu mixt, unde cu Adrian Crişan am avut două mingi de meci pentru sferturi, iar cu o victorie am fi fost foarte aproape chiar de o medalie. La dublu se putea mai mult, dar eu şi Eliza am fost surprinse de două jucătoare tinere dar foarte bune, din Hong Kong. În proba de simplu am pierdut greu, 4-2, după ce la 3-2 am condus o bună parte din set, în faţa numărului opt mondial, o asiatică care joacă pentru Spania. Per total a fost un Mondial obositor dar frumos, am jucat 45 de seturi în cinci zile şi 186.000 de mingi pe parcursul întregii competiţii”, a spus Daniela Dodean.
Nu renunţă la visul din acest an: campioană europeană la simplu!
Revenirea în forţă a arădencei s-a simţit şi în Superliga austriacă, unde echipa sa de club, SVS Strock, a cucerit titlul de vicecampioană. : „Am învins în semifinală echipa secundă a celor din Linz, iar trei din cele patru puncte au fost obţinute de mine. În finală am pierdut cu 4-1 în faţa celor de la Linz 1, punct reuşit tot de mine. Am devenit între timp jucătoarea numărul 1 a echipei, dar în sezonul viitor lotul va fi întărit iar obiectivele vor fi importante, câştigarea campionatului şi o medalie în Liga Campionilor”. Marea ţintă a Danei în acest an rămâne câştigarea titlului continental în proba de simplu, Europenele urmând să se desfăşoare în octombrie, la Viena, exact în complexul unde echipa sa îşi desfăşoară antrenamentele şi meciurile oficiale: „Principalul obiectiv rămâne câştigarea titlului european la simplu, dar la fel îmi propun şi în probele de dublu şi pe echipe. Va fi foarte greu, dar vreau să mă autodepăşesc, să duc o bătălie cu mine însumi. Am mare încredere că pot reuşi, mai ales că multe chinezoaice naturalizate s-au retras. Ar fi frumos să avem o finală românească la simplu, Doamne-ajută! Având în vedere că Europenele vor avea loc în Austria, aştept să fiu încurajată de cât mai mulţi suporteri”, a mai spus Dodean.
Iulie, luna marilor emoţii: nuntă de poveste cu Joao Monteiro
Sportiva numărul 1 a Aradului se pregăteşte în această vară de un alt eveniment important din viaţa sa, ea urmând să se căsătorească cu jucătorul lusitan de tenis de masă, Joao Monteiro. Cununia va avea loc pe 7 iulie, într-o mănăstire din Portugalia, pentru ca nunta să aibă loc pe 20 iulie la Arad. „M-am îndrăgostit de o frumoasă mănăstire din Portugalia, aflată aproape de locuinţa lui Joao, acolo va avea loc cununia oficială. În Portugalia vom avea fiecare câte patru naşi. La Arad vom avea binecuvântarea cununiei la Bi­serica Catolică, după care ne vom bucura împreună de acest moment frumos. Sunt fericită că odată cu această nuntă pot reuni familia tenisului de masă din România, pentru că vor veni mulţi foşti şi actuali jucători, atât din ţară cât şi de la alte cluburi pentru care am evoluat. La Arad îi vom avea naşi pe colega şi buna mea prietenă Eliza Samara şi managerul echipei de club din Austria, Martin Soros. Nu vreau să vorbesc foarte mult de acest eveniment, pentru că nu am mai trăit până acum aşa ceva, este oricum un moment frumos şi important din viaţa mea. O să am şi emoţii, evident!”
Pentru a nu risca eventuale complicaţii la genunchi, Dana a renunţat la Europenele de dublu mixt de la Buzău, unde urma să facă pereche cu Adrian Crişan. Dodean urmează acum un program ceva mai aerisit, bazat pe pregătire fizică, pentru ca pe 25 iulie să revină în Austria, la echipa de club.

Recomandările redacției